Anlık Bildirim

MediaTek Helio P65 yonga seti duyuruldu

Helio P60 yonga seti ile başarılı işler yapan MediaTek şimdi de Helio P65 yonga setini hazırladı. Cortex-A75 çekirdekleri ve daha gelişmiş yapay zekâ önemli özellikler arasında.

Bir dönem zora girdiği ve pay kaybettiği akıllı telefon dünyasında yapay zekâ destekli Helio P60 yonga seti ile yeniden çıkışa geçen MediaTek şimdi bir devam modeli hazırladı. Helio P65 yonga seti orta seviyeye iddialı özellikler getiriyor.

MediaTek Helio P65 özellikleri

Helio P60 ile adeta yeniden doğan MediaTek bununla birlikte Helio P70 ve Helio P90 ile aynı başarıyı yakalayamadı. Yapay zekâ destekli yonga setlerinin her segmentte giderek artması MediaTek’in işini zorlaştırdı.

Firma şimdi köklerine geri dönüyor ve Helio P60 yonga setini devam ettirecek Helio P65 yonga setini piyasaya sürüyor. Önceki yonga setlerinin Cortex-A73 çekirdeğinin aksine yonga setinde 2 adet Cortex-A75 ve 6 adet Cortex-A55 çekirdekleri yer alıyor. Bu sayede işlemci performansı yüzde 15-20 arasında artıyor. Ayrıca yapay zekâ motoru da belirli senaryolarda iki kata kadar artış sağlıyor.

Grafik tarafında Mali-G52 performansı biraz aşağı çekebilir ancak 12nm süreci ile yine verimlilik konusunda başarılı olacaktır. Ayrıca LPDDR4X bellek desteği, eMMC 5.1 desteği, tek 48MP veya çift 16MP+16MP desteği, EIS, deklanşör dengeleme, daha güvenli yüz tanıma, Full HD çözünürlüğe kadar video kayıt şeklinde özellikler mevcut. Yonga seti önümüzdeki aylarda piyasada olacak.

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim