Anlık Bildirim

Meizu’dan 90$’a akıllı telefon

Yıla giriş seviyesi M3 Note ve amiral gemisi PRO 6 akıllı telefonları ile başlayan Çinli Meizu, yoluna popüler M serisi ile devam ediyor. Sadece 90$ fiyat etiketine sahip Meizu M3 resmiyet kazandı.

Geçmiş yıllarda 100$ bandı dendiği zaman pek çok özelliği kırpılmış ve zayıflatılmış akıllı telefonlar akla gelirdi. Bugün ise, 100$ seviyesinde iddialı donanımlara sahip akıllı telefonlar görüyoruz. Buna bir örnek de Meizu’dan geliyor.

Meizu M3

Firmanın popüler M serisinin yeni üyesi Meizu M3, giriş seviyesinde tüketiciyi cezbedecek önemli özelliklerle geliyor. 5 inçlik 720p çözünürlükte IPS ekrana sahip olan cihaz, yeni tanıtılan MediaTek MT6750 yonga setinden gücünü alıyor.

Yonga setinde 4 adet Cortex-A53 çekirdeği 1.5GHz saat hızında, 4 adet Cortex-A53 çekirdeği de 1GHz saat hızında çalışıyor. Beraberinde ise 2 çekirdekli 350MHz seviyesinde çalışan Mali-T860 grafik birimi geliyor. 3GB RAM ile birlikte, Meizu M3 modeli sınıfında iyi bir performans sergileyecek.

Cihazın diğer bir önemli özelliği, depolama belleğinin eMMC 5.1 standardı ile desteklenmesi. Bu sayede, yazma hızlarında 125MB/s, okuma hızlarında da 250MB/s değerleri yakalanabiliyor. Sistemin akıcılığı için önemli bir destek olduğunu söyleyebiliriz.

Meizu M3 modelinde; faz algılamalı otomatik odaklama ile desteklenen 13MP çözünürlüğünde arka kamera, 5MP çözünürlüğünde ön kamera, 2870mAh kapasiteli batarya, Cat. 6 LTE modem, parmak izi okuyucu entegreli Home tuşu, plastik gövde tasarımı gibi özellikler yer alıyor. İşletim sistemi tarafında ise Alibaba’nın modifiye Android işletim sistemi YunOS ve üzerinde çalışan Flyme OS 5.1 arayüzü kullanılıyor.

Cihaz iki farklı versiyon ile gelecek. 2GB RAM ve 16GB depolama kapasiteli versiyon 92$ civarında. 3GB RAM ve 32GB depolama kapasitesi ile satılan versiyon ise 123$. Ön siparişler Çin’de başlamış durumda ancak e-ticaret işletmecileri stokları hızlı tükettiği için bu fiyatlara bulmak pek mümkün olmuyor. 

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
4699 kez okundu.
20 kişi, toplam 20 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
meizu, meizu m3 note ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim