Anlık Bildirim

Microsfot’tan Xbox Scorpio hakkında açıklama geldi

Xbox Scorpio’nun 4K performansının çokça tartışıldığı şu günlerde konuya dair bir açıklama da Microsoft’un Xbox yöneticisinden geldi. Görünüşe göre Microsoft konsolundan emin.
Konsol dünyasının Xbox Scorpio’yu beklediği şu sıralar konsolun performansına dair tartışmaların da ardı arkası kesilmiyor. Bilindiği üzere yeni üründe 8 çekirdekli bir işlemciye yer verilecek. Yaklaşık 6 Teraflopsluk bir işlem yapma kapasitesi sunacak olan konsolda bununla birlikte 320 GB/s’lik bellek bant genişliğine sahip bellekler tercih edilecek. 
Öte yandan konsolun herhangi kısma olmaksızın 4K 60 FPS’lik bir deneyim sunacağı Microsoft tarafından duyurulmuştu. Ardından yeni ürün uzunca bir süredir performans noktasında eleştiri yağmurlarına tutuluyordu. Bu kez resmi açıklama bizzat Microsoft’un Xbox departmanı yöneticisi Phil Spencer’dan geldi.

Spencer, konsolun performansını etkileyen tek unsurun onun teraflops ile ölçülen hesaplama kapasitesi olmadığını belirtti. Hesaplama kapasitesini araçlardaki beygir gücüne benzeten Spencer, tıpkı araçlarda motor aksamlarındaki iletimin ve aracın ağırlığı gibi faktörlerin aracın performansını etkilediği gibi konsollarında da benzer bir durumun geçerli olduğunu belirtti.

Yeni konsol yıllardır planlanıyordu

Konuya ek olarak Scorpio’nun yıllardır planlandığını ve bu geçişin Xbox 360’tan Xbox One’daki HD çözünürlüğe geçiş gibi olmayacağını çünkü o geçişte 4:3’lük ekran oranından 16:9’luk yeni standarda geçildiğini belirtirken durumun farklı fakat benzer bir mantık üzerinde gerçekleştiğini de aktardı. Konsolun çıkış tarihi olarak ise 2017 yılı işaret ediliyor.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
4162 kez okundu.
12 kişi, toplam 14 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
microsoft, xbox ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim