Anlık Bildirim

Microsoft, 1 Aralık'ta Windows App Studio'yu kapatacak

Yazılım devi Microsoft, kod yazma gereksinimi olmadan Evrensel Windows Platformu (UWP) uygulamaları geliştirilmesine imkan veren Windows App Studio'yu kapatma kararı aldı.
Microsoft, Windows App Studio hizmetini sonlandırdığını açıkladı. Dileyen herkesin Evrensel Windows Platformu (UWP) uygulamaları oluşturmasına izin veren ücretsiz web tabanlı araç, 1 Aralık 2017'de kapatılacak.
Microsoft sıfırdan kodlamaya gerek duymadan Windows Mağazasına yönelik uygulama oluşturmaya devam etmek isteyenlerin Visual Studio 2017 eklentisi olan Windows Template Studio'yu kullanabileceğini söylüyor. Daha geçen ay duyurulan bu araç, GitHub'da açık kaynak projesi olarak da mevcut.
Windows App Studio kullanıcıları hızlı bir şekilde geçiş yapmaya bakmalılar. Zira kullanıcıların projelerini ve verilerini indirmek için 1 Aralık'a kadar zamanları olmasına rağmen, kapanma süreci için açıklanan iki önemli tarih var.
15 Temmuz'dan itibaren yalnızca mevcut kullanıcılar oturum açabilecek ve artık yeni dinamik koleksiyonlar veri kaynakları oluşturmaları mümkün olmayacak. 15 Eylül'de uygulama editörü çalışmayı durduracak ve dinamik koleksiyon API'si mevcut uygulamalara veri sağlamayı kesecek.
Buradaki en büyük sorun, Windows Template Studio'nun bir eklenti olması. Yani çalıştırabilmek için Visual Studio'nun kurulu olması lazım. Windows App Studio, basit bir web uygulaması olması nedeniyle tam özellikli IDE indirip yüklemeyi gerektirmiyordu.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim