Anlık Bildirim

Microsoft Cortana ve Amazon Alexa entegrasyonunun önizlemesi yayınlandı

Teknoloji devleri Microsoft ve Amazon, Cortana ve Alexa'nın birbirlerine entegre çalıştıklarını gösteren bir önizleme yayınlandı. Konunun tüm detayları haberimizde.
Microsoft ve Amazon'un Cortana ve Alexa'yı birbirlerine entegre hale getirecekleri geçtiğimiz yıl duyurulmuştu. İki şirket dün Cortana ve Alexa'nın birbirleriyle nasıl etkileşime geçtiklerini gösteren bir video yayınlandı.

Entegrasyon her geçen gün geliştiriliyor

Bugünden itibaren kullanıcılar "Cortana, Alexa'yı aç" diyerek Windows 10 cihazlarından Alexa'ya erişebilecekler. Amazon Alexa kullanıcılarının ise "Alexa, Cortana'yı aç" demeleri iki cihazın birbirleriyle iletişime geçebilmesi için yeterli olacak. Bu entegrasyonun Apple'ın Siri'si ve Google'ın Asistan'ı arasındaki rekabette, Cortana ve Alexa'yı bir adım öne çıkardığını söyleyebiliriz.
Örneğin artık Cortana kullanan bir kişi Amazon'dan ürün sipariş edebilecek veya mevcut siparişlerini yönetebilecek. Aynı şekilde Alexa kullanan birisi Cortana yardımıyla yeni takvim etkinlikleri oluşturabilecek ve E-postalarına yanıt vermesi mümkün hale gelecek. Entegrasyon da yer yer aksamalar olsa da Microsoft ve Amazon cephesinden gelen açıklamalar sistemin her geçen gün daha da geliştirildiği yönünde.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim