Anlık Bildirim

Microsoft, şirketlerin Internet Explorer kullanmayı bırakmalarını istiyor

Microsoft uzun bir süredir yeni tarayıcısı Edge'e geçiş yaptı ancak özellikle işletmeler ve devlet kuruluşlarının hâlâ Internet Explorer kullanmaya devam etmesi şirketin canını sıkıyor.
Yazılım devi Microsoft, uzun bir süre önce Edge tarayıcısını kullanıcılarla buluşturmuş olsa da eski alışkanlıklar kolay terkedilmiyor. Şirket birçok kullanıcının hâlâ Internet Explorer kullanmasını hoş karşılamıyor ve bir an önce Edge'e geçmelerini istiyor.

Yeni teknolojilerle uyumlu değil

Netmarketshare şirketinin yapmış olduğu bir araştırmaya göre, internet kullanıcılarının yüzde 4'ü Edge tarayıcını kullanıyorken, yüzde 8'e yakın bir kısım ise hâlâ Internet Explorer kullanmaya devam ediyor. Bunların büyük bir kısmının ise işletmeler ve devlet kuruluşları olduğu ifade ediliyor.
Microsoft konuyla ilgili yayınladığı bir blog yazısında, yazılım geliştirici olmayan kişi veya kurumların Internet Explorer'ı bırakmalarını, çünkü bu tarayıcının artık yeni nesil teknolojilerle uyumluluk sorunu yaşadığını belirtiyor. Bununla birlikte güvenlik yönünden de kullanıcıların bu tarayıcıyı terketmesini isteyen Microsoft'un buna nasıl bir çözüm bulacağı ise merak konusu.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
7239 kez okundu.
14 kişi, toplam 15 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
microsoft, internet explorer ve
3 etiket daha edge tarayıcı Yazılım
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim