Anlık Bildirim

Microsoft'un arama motoru Bing, Çin'de engellendi

Yazılım devi Microsoft da ABD'li birçok teknoloji şirketinin yaşadığı gibi Çin'de yasaklandı. Şirketten yapılan açıklamaya göre arama motoru Bing'e Çin'den erişim kesildi.
Çin pazarına girmeye çalışan Batılı şirketler genellikle Çin hükümetinin yaptırımlarıyla karşılaşıyorlar. Zira hükümet bu şirketlerden kendi kurallarına uymalarını ve yeni bir iş yapma şekli ortaya koymalarını istiyor. Bu durumdan etkilenen son şirket ise yazılım devi Microsoft oldu.

Son kurban Microsoft oldu

Facebook ve Google gibi ABD merkezli teknoloji şirketinin Çin pazarına girememeleri ve burada yasaklanmalarının ana nedeni de bu. Microsoft, Bing arama motoruyla bu durumu iyi idare etti. Ancak yapılan açıklamaya göre Çin'de Bing arama motoruna erişim kesildi.
Microsoft'un bundan sonra nasıl bir yol izleyeceği ise belli değil. Yasağın aniden yürürlüğe girmesinin bir nedeni olarak da ABD ve Çin arasındaki ticaret savaşı olarak yorumlanıyor. Microsoft birkaç yıl önce Skype konusunda da Çin'le benzer bir durum yaşamıştı. Şirketin yeni gelen bu engellemeyi kaldırıp kaldıramayacağı ise merak konusu.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim