Anlık Bildirim

Microsoft ve Nokia, AppCampus mobil uygulama geliştirme platformuna 18 milyon Avro bağışladı


Windows Phone cihazlarının daha yaygın kullanımı ve geliştirilmesi için elele veren Microsoft ve Nokia, uygulama geliştirme konusunda da önemli adımlar atıyor. 

Finlandiya'da yapılan bir basın duyurusunda Microsoft ve Nokia'nın, Aalto Üniversitesi projesi olan AppCampus programına 18 milyon Avro hibe verildiği açıklandı.

AppCampus programı Windows Phone işletim sisteminin yanında Symbian ve Series 40 platformları için de uygulama geliştirecek ve hibe 3 yıllık bir süre içerisinde kullanılacak.

Aalto Üniversitesi liderliğinde Mayıs ayında başlayacak AppCampus, dünyanın 4 bir yanından öğrenci ve girişimcilerin ilgi gösterdiği bir program. Üniversite de programın gelişmesi için her türlü desteği veriyor ve Rovio gibi önemli girişimlere temel olmasını arzuluyor. Destek kapsamında tasarım, teknoloji ve kullanılabilirlik alanlarında eğitim, yenilikçi uygulamalara ve servislere maddi destek gibi konular var. 

Program hükümet tarafından da takip ediliyor. Finlandiya Başbakanı Katainen ülkesinin bilgi ve iletişim teknolojileri konusunda en rekabetçi ülkelerden birisi olduğunu ve teknolojik yeniliklerin kültürlerine kökten bağlı olduğunu belirtti.

Apple da iFund adlı benzer bir girişimin ortağı ve destekçisi. Bu program şimdiye kadar 200 milyon dolarlık yatırım aldı ve başarılı işlere imza attı. Mobil segmentte var olmak isteyen firmaların mobil uygulama geliştiricilere destek vermesi olmazsa olmazlardan sayılabilir.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
2944 kez okundu.
10 kişi, toplam 10 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
nokia, microsoft
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim