Anlık Bildirim

Milli uydu fırlatma sistemi için imzalar atıldı: Roketsan çalışmaya başlıyor!

Roketsan, uzunca bir süredir konuşulan Mikro Uydu Fırlatma Sistemi (MUFS) Geliştirme Projesi kapsamında çalışmalarını tamamladı ve SSB ile resmi sözleşme imzalandı. İşte detaylar:

Milli uydu fırlatma sistemi için imzalar atıldı: Roketsan çalışmaya başlıyor! Tam Boyutta Gör

Türkiye’nin mikro ölçekli uyduları alçak dünya yörüngesine yerleştirebilecek fırlatma teknolojisine kavuşması adına uzunca bir süredir gündemde olan çalışmalar sonunda tamamlandı ve projeye hayata geçiriliyor. Türkiye’nin bu alandaki en tecrübeli şirketi olan Roketsan, kendisini de dünyada çok önemli bir noktaya taşıyacak projede önemli bir adım attı.

Savunma Sanayii Başkanlığı ile Roketsan arasında imzalanan sözleşme ile ülkemiz Mikro Uydu Fırlatma Sistemi (MUFS) yetkinliğine kavuşmuş olacak. 100kg ağırlığın altındaki uyduları, yer yüzünden 160km yüksekten başlayarak 2000km'lere kadar uzanan aralıktaki bir yüksekliğe denk gelen alçak dünya yörüngesine 400 kilometre yüksekliğe kadar dünya yörüngesine taşıyabilecek olan fırlatma sistemi, uzaydaki çalışmalar için de dev bir hamle olacak.

Uydu fırlatma, test etme, üretilen uyduların düşük maliyetle yörüngeye gönderilebilmesi gibi alanlarda ülkemizin elini güçlendirecek olan çalışma kapsamında taşıyıcı araç geliştirilmesi ve testleri, bu araçların üretimi için gerekli tesislerin kurulması, fırlatma üssünün kurulumu gibi satır başları yer alıyor.

Sovyetler Birliği’nden gelen deneyim ile Rusya, Ukrayna, ABD, Fransa, Japonya, Çin, İngiltere, Hindistan, İsrail, İran, İtalya, Kuzey Kore ve Güney Kore uzaya insansız uzay aracı fırlatma kapasitesine sahip ülkeler olarak listeleniyor.

* Görseller temsilidir.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
13400 kez okundu.
14 kişi, toplam 15 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Türkiye Haberleri, roketsan ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim