Anlık Bildirim

Moto C ve Moto C Plus, Motorola'nın en ucuz akıllı telefonları olacak

Motorola'nın en ucuz akıllı telefonları olması beklenen Moto C ve Moto C Plus modelleri ortaya çıktı. İşte yeni akıllı telefonların tasarımı ve teknik özellikleri.
Motorola'nın yaklaşmakta olan birkaç akıllı telefon üzerinde çalıştığı biliniyor. Bunlar arasında Moto E4 ve E3 Plus'ın yanı sıra geçen yılın amiral gemisi Moto Z'nin halefi de var. Fakat yayınlanan yeni bir rapor Moto C ve Moto C Plus'ın da yolda olduğunu ortaya koymuş durumda.
Moto C ve Moto C Plus, henüz netleşmemiş olsa da Motorola'nın en ucuz akıllı telefonları olacak. Yeni akıllı telefonlarla Motorola'nın başlangıç seviyesini hedeflemeyi amaçladığını belirtelim. Bu da cihazların en yeni özellikleri veya bileşenleri içermeyeceği anlamına geliyor.
Moto C ile Moto C Plus arasındaki fark ekran boyutu açısından değil içerdikleri bileşenlerle ilgili olacak. Her iki akıllı telefonun da aynı olmak üzere 5 inçlik ekran boyutuna sahip olacağı söyleniyor ancak piksel çözünürlükleri farklı olacak. Moto C, 854x480 piksellik FWVGA çözünürlükle gelirken C Plus'ın ekranı 1280x720 piksel yani HD çözünürlük sunacak.
İki telefon arasındaki diğer farklılıklar dahili bileşenlerden ileri geliyor. Standart Moto C, 3G ve 4G yapılandırmaları sunarken Moto C Plus, 4G LTE'li bir cihaz olacak. İşlemci mimarisine geçecek olursak; Moto C, 1.3GHz saat hızında çalışan 32 bit 8 çekirdekli CPU'ya sahip bir MediaTek yonga setiyle gelecek. Moto C Plus'daki yonga seti ise aynı hızda çalışan 64 bit CPU içerecek. Moto C'nin 4G modeli, 1.1 GHz saat hızında 64 bitlik bir yapılandırmaya sahip olacak.

Moto C Plus'da RAM kapasitesi 2GB'a çıkabilir

Standart Moto C'de 1GB RAM yer alacağı bildiriliyor. Moto C Plus'daki bellek miktarı ise bölgeye bağlı olarak 1GB veya 2GB arasında değişecek. C Plus 16GB dahili hafıza sunarken Moto C, bölgeye bağlı olarak 8GB veya 16GB depolama kapasitesiyle gelecek. Tüm varyantlarda microSD kart kullanılarak bellek yükseltmenin mümkün olacağını belirtelim.
İki akıllı telefon arasındaki bir diğer fark ise pil kapasitesiyle ilgili. Moto C 2.350mAh'lik bir pilden güç alırken C Plus 4000mAh pil içerecek. Arka kamera kapasitesine bakımından Moto C'nin flaşlı 5MP'lik bir arka kamera ve yine flaşlı 2MP selfie kamerasına sahp olacağını söyleyebiliriz. Moto C Plus, 8MP'lik arka kameraya sahipken her iki model de siyah, beyaz, altın ve kırmızı renk seçenekleriyle satışa sunulacak.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
4394 kez okundu.
10 kişi, toplam 10 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
motorola, akıllı telefon ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim