Uzay ajansı tarafından yapılan açıklamalara göre yukarıdaki fotoğraf 30 Ocak günü çekilmiş. Chang'e 4 iniş aracı iki okun arasında beyaz parlak bir nokta olarak görülüyor. NASA, uzay aracının daha kolay görülebilmesi için etrafındaki bölgeye küçük bir büyütme işlemi uygulandığını söylüyor.
Fotoğrafla ilgili bazı açıklamalar yapan NASA,"LRO, fotoğraf çekildiği sırada iniş bölgesinin yaklaşık 330 kilometre doğusunda bulunuyordu. Bu nedenle Chang'e 4 uzay aracı fotoğrafta sadece 2 piksellik bir büyüklüğe sahip. Chang'e 4 ile birlikte Ay'a gönderilen Yutu 2 keşif aracını ise fotoğrafta tespit etmek mümkün değil." sözlerini kullandı. Uzay ajansı ayrıca okların hemen sağ tarafında yer alan büyük kraterin 440 metre genişliğe sahip olduğunu söylüyor.
LRO'nun yakaladığı görselin tam halini aşağıda görebilirsiniz. İniş bölgesinin sağ üst tarafında yer alan keskin krater yaklaşık 4 kilometre genişliğe ve 600 metre derinliğe sahip. Orijinal görsellere ulaşmak için buraya tıklamanız yeterli.
Chang'e 4 görevi, bir iniş (Chang'e 4) ve bir keşif aracı (Yutu 2) olmak üzere iki uzay aracından oluşuyor. Görevin en önemli kısmı olan Yutu 2, Ocak ayında iniş aracından ayrılıp Ay'ı keşfetmeye başlamıştı. 186 kilometre genişliğindeki Von Karman kraterinde bulunan Chang'e 4 ve Yutu 2, Ay'ın uzak yüzünde detaylı bilimsel çalışmalar yapan ilk uzay aracları olarak tarihe geçti. Keşif aracı Yutu 2'nin önümüzdeki aylarda Von Karman kraterinin topoğrafik ve mineralojik yapısını incelemesi, su buzları keşfetmeye yönelik çalışmalar yapması ve çeşitli bilimsel deneyler gerçekleştirmesi bekleniyor.
Bu haberi ve diğer DH içeriklerini, gelişmiş mobil uygulamamızı kullanarak görüntüleyin:




arkadaşlar algı yaratmaya çalışan kamiller var yorumlarda sanki askeri gücü yokmuşta rte sayesinde olmuş gibi türkiyede yıllardır savunma sanayi güçlüydü sürekli gücüne güç kattı rtenin etkisi yok makarnacı tayfa bunuda kendileri yapmış gibi kabullenmeye başlamışlar dolar 38 lira euro 41-42 lira bunları asla söylemezler faiz almış başını gitmiş yarım kilo et kaç yüz lira olmuş asla söylemezler.
20 sene önce yerli ve milli tüfek bile üretemeyen ülkeden bugün dünyanın konuştuğu savunma sanayi projelerini gerçekleştiren ülkeye. Hamdolsun.
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü GENEL İSTATİSTİKLER
6278 kez okundu.
9 kişi, toplam 10 yorum yazdı.
HABERİN ETİKETLERİ
nasa, Çin Ulusal Uzay İdaresi ve