Anlık Bildirim

NASA'nın artırılmış gerçeklik uzmanı artık Apple için çalışacak

Uzun bir süredir NASA'da çalışan ve geliştirdiği projelerle ön plana çıkan artırılmış gerçeklik ve sanal gerçeklik uzmanı Jeff Norris artık Apple için çalışacak.

NASA'nın artırılmış gerçeklik uzmanı artık Apple için çalışacak
 

Apple, şirket CEO'su Tim Cook'un geçtiğimiz yıl temmuz ayında yaptığı açıklamalarda şirketin uzun vadede artırılmış gerçeklik üzerine ciddi çalışmalar yapacağını söylemesinin ardından bu alanda faaliyet gösteren pek çok önemli ismi ekibine katmayı başarmıştı. Şirket şimdi ise sanal gerçeklik ve artırılmış gerçeklik alanında önemli projelere imza atmış olan ve uzun bir süredir NASA çatısı altında çalışmalarını sürdüren Jeff Norris'i kadrosuna kattı.


Tam Anlamıyla Apple'ın Aradığı İsim 

Jeff Norris'in NASA için geliştirdiği projelere bakarsak kendisinin Apple için ne kadar önemli olduğunu daha iyi anlayabiliriz. NASA'nın Mars'ta ve uzayda yer alan ekipmanları ve personeli ile yeryüzündeki çalışanların birlikte çalışmalarına olanak sağlayan Jeff Norris, dünyadaki NASA çalışanlarının sanal gerçeklik gözlüğü ile Mars'taki faaliyetleri yakından takip etmelerini ve yine Mars yüzeyindeki araçların dünyadaki personellerce detaylıca incelenmesini ve kontrol edilmesini mümkün kılmıştı.


Norris bir diğer önemli projesi de astronotların uzay yolculuğuna çıkmadan önce yer çekimsiz ortamda ve bir uzay aracının içinde nasıl davranması gerektiğini öğreten hologram programıydı. Tüm bu projelerin ortak noktası ise tam da Apple'ın istediği gibi kişileri, bedenlerinin bulunmadığı ortamlarla etkileşim haline sokmak. 


Apple'ın artırılmış gerçeklik ve sanal gerçeklik kadrosuna kattığı sayıları bine ulaşan isimlerden biri olan Norris'in şirkette hangi rolü üstleneceği henüz bilinmiyor ancak Apple'ın ilerleyen yıllarda artırılmış gerçekliği iPhone'larda bir standart haline getireceği ve artırılmış gerçeklik destekli bir gözlük üreteceğini biliyoruz. Norris'in de şirketin bu planlarında tecrübelerini ortaya koyması ve Apple'ın artırılmış gerçeklik üzerine geliştirilen ürünlerini şekillendirmesi bekleniyor. 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim