Anlık Bildirim

Xiaomi, LG, Oppo ve Alcatel firmaları NFC’li telefon üretimini azalttı

Yapılan bir araştırma Xiaomi, LG, Oppo ve Alcatel firmalarının dört sene önceye kıyasla NFC özellikli daha az akıllı telefon ürettiklerini ortaya çıkardı. Diğer firmalara ait oranlar da bulunuyor.
NFC’li telefon üretim oranları Tam Boyutta Gör
NFC teknolojisi özellikle mobil aksesuarlara hızlı bağlanabilmek amacıyla akıllı telefonlarda aranan özelliklerden biri. Ülkemizde yeteri kadar popüler olmasa da NFC sayesinde akıllı telefonunuz yardımıyla ödeme işlemlerinizi de yapabiliyorsunuz. Yapılan bir araştırma dört sene önceye kıyasla Xiaomi, LG, Oppo ve Alcatel gibi firmaların NFC özellikli daha az akıllı telefon modeli ürettiğini ortaya çıkardı.

En büyük düşüş Oppo’da

Akıllı telefon ile ödeme yapma işleminin en popüler olduğu ülke Çin. Ancak Çin’de aktif olan WeChat Pay, Alipay vb. servisler NFC yerine karekod ile ödeme yapılmasını sağlıyor. Yani telefonunuz ekranında beliren karekodu okuttuğunuzdan dolayı NFC özelliğine ihtiyacınız kalmıyor. NFC’li cihaz oranlarına bakıldığında da Çinli üreticilerdeki büyük düşüşler görülebiliyor. Örneği Oppo’nun 2015 yılında çıkardığı akıllı telefonların yüzde 28’i NFC özelliğine sahipken bu oran 2018 yılında yüzde 3’e kadar düşmüş. Düşüş yaşayan diğer akıllı telefon üreticileri ise şu şekilde; Xiaomi yüzde 11.90’dan yüzde 8.85’e, Alcatel yüzde 20.71’den yüzde 12.40’a, LG yüzde 69.12’den yüzde 55.84’e.

Tabii ki NFC kullanımını artıran Apple, Huawei, Motorola vb. firmalar da bulunuyor. Tüm firmaları haberimizin başında bulunan tablo üzerinden inceleyebilirsiniz.

NFC teknolojisi uzun zamandır akıllı telefonlar içerisinde yer alıyor. Bu istatistiklerden anlaşıldığı kadarıyla Çin’e kıyasla Avrupa ve Amerika pazarlarında telefonun NFC özelliği bulundurması daha çok önem kazanmış.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
9860 kez okundu.
13 kişi, toplam 13 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
lg, xiaomi ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim