Anlık Bildirim

Netflix, HDR içerikleri LG G6 ile akıllı telefonlara getiriyor

Görüntü kalitesinin en üst seviyeye çıkarılmasını amaçlayan HDR teknolojisi yavaş yavaş mobilde kendisine yer bulmaya başladı. Netflix, HDR içeriklerini mobile getiriyor.

LG’nin yeni amiral gemi akıllı telefonu G6 ile ilgili dikkat çeken duyurulardan birisi Dolby Vision ve HDR 10 standartlarını desteklemesi olmuştu. Görüntü kalitesinin en üst seviyeye çıkarılmasını amaçlayan bu teknolojiler için içerikler de artıyor.

Netflix’den HDR adımı

Çevrim içi video platformu Netflix, LG G6 amiral gemisi ile başlamak üzere HDR içerikleri uyumlu akıllı telefonlara sunmaya başlayacağını duyurdu. Böylece büyük ekranlı televizyonların yanında akıllı telefon ekranlarında da görsel kalitesi yüksek içerikler izlenebilecek.

HDR teknolojisi sadece LG G6’ya özel bir standart değil. Geçen yıl Galaxy Note 7 ekranı da HDR 10 destekliyordu. Yine Xperia XZ Premium modelinde de HDR 10 desteği mevcut. Bu telefonlara da kısa süre içerisinde Netflix desteğinin gelmesi bekleniyor.

Diğer taraftan Netflix’in önemli bir duyurusu daha vardı. Firma uzun süredir üzerinde çalıştığı yeni şifreleme ve sıkıştırma tenkolojilerinde de sona geldi. Kullanıcının daha az veri tüketmesini sağlayacak yeni teknolojiler ile 2GB kotalı bir kullanıcı yaklaşık 30 saatlik Netflix içeriği izleyebilecek. Özellikle veri tüketiminin pahalı veya hızların yetersiz bölgelerde daha fazla kullanıcıya erişilmesi amaçlanıyor. Yeni teknolojiler yıl içerisinde mobil cihazlara sunulmaya başlanacak. 

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim