Anlık Bildirim

Netflix mobil cihazlar için "dokunsal geri bildirim" özelliğini test ediyor

Netflix, mobil kullanıcıların izlediği içeriği daha ilgi çekici hale getirmek için, örneğin patlama sahnelerinde telefonun titremesini sağlamaya yönelik, dokunsal geri bildirim testleri yapıyor.
Dokunsal geri bildirim (Haptic feedback), uzun yıllardır video oyunlarında kullanılan bir özellik olmuştur. Konsollarda oyun oynayan herkes, oyunlardaki patlama ve diğer aksiyon durumlarında joystick'in titrediğini biliyordur. Netflix, bu dokunsal geri bildirim özelliğini, mobil cihazlarında içerik izleyen kullanıcılara da getirmek için çalışmalar yapıyor.

Bazı kullanıcılar rahatsız edebilir

Örneğin klasikleşmiş bir animasyon filmi olan Voltron'da yaşanan büyük bir patlama yaşanan sahnesini izliyorsunuz. O sırada da elinizde tuttuğunuz mobil cihazınızın patlamadan etkilenmişçesine titriyor. Kuşku yok ki bu durum izlediğimiz içeriğin heyecanını yükseltmeye katkı yapacaktır. Ancak heyecan kelimesi öznel bir terim ve bu yeniliği beğenmeyip rahatısz olacak kullanıcıların olması da muhtemel diyebiliriz.

Project Rumble Pack adı altında geliştirilen bu özellik şimdilik sadece test aşamasında. Netflix'in bu özelliği kullanıcılara sunup sunmayacağını kestirmek zor. Ancak şirketin, bu yenilikten hoşlanmayan kullanıcılar da olacağını düşünerek projeyi iptal etmesi veya özelliği seçmeli olarak sunabileceği de sızan bilgiler arasında.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
5863 kez okundu.
12 kişi, toplam 12 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
netflix, mobil ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim