Anlık Bildirim

Nexus telefonlar, 3 yıl HTC'ye emanet

Google'ın yıllardır aksatmadan devam ettirdiği Nexus akıllı telefon programında, önemli bir değişiklik yaşanabilir. Artık ortaklık anlaşmaları 3 yıl boyunca devam edecek.

LG'nin G5 lansmanı sonrasında bir süre Nexus programının içerisinde yer almak istemediğini açıklamasının ardından, gözler Huawei'ye çevrilmişti. Firmanın bu yıl, tek başına Nexus programını taşıyacağı iddia edilirken, yeni bilgiler çok farklı bir stratejiyi işaret ediyor.

Sektörden gelen bilgilere göre, Nexus telefonlarının tamamı 3 yıl boyunca sadece HTC tarafından üretilecek. Bu, Nexus tarihindeki en uzun soluklu anlaşma olacak zira genelde Google yıllık olarak firmalarla ortaklık kuruyordu. LG, Motorola, Huawei, Samsung hep birer yıllık anlaşmalara imza atmıştı.


HTC'nin, bu yıl iki adet Nexus cihazı piyasaya süreceği belirtiliyor. Bunlardan biri 5.5 inçlik, diğeri ise 5 inçlik olacak. Cihazların birinde Snapdragon 820 yonga setinin kullanılmasına kesin gözüyle bakılırken, diğerinde ise Snapdragon 652 gibi orta seviyeye yakın bir yonga olacağı tahmin ediliyor. Tablet konusunda ise bir bilgi yok.

Google
'ın uzun süreli anlaşmalar yaparak, firmaların Nexus programında daha tecrübeli hale gelmesini istediği konuşuluyor. Böylece, programa biraz daha az zaman ayırarak, enerjisini diğer projelere yönlendirebilecek. HTC ise zaten sıkıntılar yaşadığı akıllı telefon pazarında, ek bir satış kanalı daha açmış olacak.
 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
4074 kez okundu.
38 kişi, toplam 38 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
htc, nexus ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim