Anlık Bildirim

Nintendo NX, PS4 ve Xbox One Oyunlarını Rahatça Çalıştırabilecek

Nintendo'nun yeni konsolu muhtemelen bu yıl içinde piyasaya çıkacak. Bu konsolun teknik detayları da yavaş yavaş gün ışığına çıkmaya başlıyor. Bu defaki iddia oyunları uyarlama ile ilgili.
Nintendo NX, PS4 ve Xbox One Oyunlarını Rahatça Çalıştırabilecek
 
Nintendo'nun "NX" kod adıyla bilinen yeni konsolunun bu yıl içinde piyasaya çıkmasına kesin gözüyle bakılıyor. Hem masa üstü, hem de taşınabilir bir parçası olacağı söylenen bu konsolun en az Playstation 4 ve Xbox One kadar güçlü olacağı iddiası da gündemde.
Yeni ortaya çıkan iddialara göre Playstation 4 ve Xbox One oyunları neredeyse sıfır kod değişimi ile bu konsolda çalışabilecek. Konsolun güçlü emülasyon ve derleyici sistemi sayesinde geliştiricilerin orijinal kaynak kodlarını değiştirmeden rahatça oyunları bu cihaza uyarlaması mümkün olacak. Özellikle Android işletim sistemi ve Unreal Engine 4 kullanan oyunlarda bu iş daha da kolay olacakmış.
Cihazın bir başka özelliği ise kablosuz HDMI adapörü olacak gibi. Artık görüntüyü kablo kullanmadan doğrudan televizyona aktarabileceğiz. Bu teknolojinin Wii U ve bu konsolun tablet kontrolcüsü arasındaki etkileşimle benzer bir sistemle çalışacağı söylenmiş.
Son olarak ise NX'in kontrolcüsünün analoglarında küçük motorlar bulunacağı ve parmak hareketlerine tam tepki vereceği iddia ediliyor. Örneğin oyunda bir duvara vurduğunuzda analoglar tam tersi yönde parmaklarınızı itecek. Bu sistem silahla ateş ederken, hasar aldığımızda veya zorlu bir arazide hareket ederken de kullanılabilir.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
3854 kez okundu.
11 kişi, toplam 11 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
nintendo nx, nintendo ve
3 etiket daha NX oyun konsolu Yazılım
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim