Anlık Bildirim

Nokia 8 lansmanı öncesinde HMD Global CEO'su görevi bıraktı

Nokia marka akıllı telefonların yeniden sahneye çıkmasında kilit rol oynayan Arto Nummela, HMD Global'deki CEO'luk görevinden ayrıldı. Yeni patron Florian Seiche oldu.
HMD Global, amiral gemisi Nokia 8 akıllı telefon modelini piyasaya sürmeye hazırlanırken CEO'sunu kaybetti. Nokia marka akıllı telefonların yeniden sahneye çıkmasında kilit rol oynayan Arto Nummela artık görevine devam etmeyecek. Deneyimli yöneticinin yerine Florian Seiche getirildi. Nummela'nın kendisi ve HMD arasındaki "karşılıklı anlaşma" sonucu ayrıldığı bildiriliyor.
Nummela'nın gidişine ilişkin resmi veda bildirisinden başka bir açıklama yapılmadı. HMD Global, yakında Nokia 8'in de dahil olduğu birkaç yeni akıllı telefon tanıtacak. Yani, CEO değişimi için oldukça enteresan bir zaman. Şirket, Nokia markası altında telefon üretmek için Finlandiya merkezli şirketle geçtiğimiz yıl bir anlaşma yapmıştı. Bu sene itibariyle de cihazlar çıkmaya başladı.
Üst düzey bir yöneticinin şirketten ayrılması, işlerin pek de yolunda gitmediğinin bir göstergesi olabilir. Bu bağlamda Nummela'nın hamlesi cevap bekleyen birçok soruyu da beraberinde getirmiş durumda. Kendisinin yeni kariyer planı henüz belli değil, yani bundan sonra ne yapmayı düşündüğünü bilmiyoruz. Ancak şirketin birçok operasyonunun altında imzası olan önemli bir ismin ayrılışının HMD Global'i olumsuz etkileyeceği bir gerçek.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim