Anlık Bildirim

Nokia ile Mercedes-Benz, kendi kendine gidebilen araçlar için 3D haritalar hazırlayacak

Geçtiğimiz günlerde mobil cihazlar birimi yazılım devi Microsoft tarafından satın alınan Nokia ile otomobil dünyasının büyük isimlerinden Mercedes-Benz, kendi kendine gidebilen araçlar için 3D dijital haritalar hazırlayacaklarını duyurdu.
Nokia'nın geçtiğimiz hafta tanıtımını yaptığı "HERE" isimli bulut tabanlı servisi üzerine kurulacağı belirtilen sistem, iki firmanın hazırladığı özel güzergâhlar (Üç boyutlu dijital haritalar) üzerinde internete bağlı araçların kendi kendisine yol alabilmelerine imkan sağlayacak ve HERE servisine bağlı araçlar birbirleriyle iletişim halinde olacaklar. Bulut üzerinden birbirine bağlı araçları günümüz otomotiv endüstrisi açısından önemli bir fırsat olarak değerlendiren Nokia, bildiğiniz üzere HERE isimli servisiyle kişilere akaryakıt fiyat bilgisi, navigasyon, park bilgileri ve seyahat planlama gibi işlevleri sunabiliyor.
İki büyük firma sistemin tam olarak kullanıma geçeceği tarih hakkında henüz bir açıklama yapmış değil ancak Mercedes'in buluta bağlı otomobiller için ilk olarak Almanya'da bir rota hazırlayacağı belirtiliyor.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
1210 kez okundu.
10 kişi, toplam 11 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
araç, here ve
2 etiket daha nokia mercedes
Sorgu:

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim