Anlık Bildirim

Google uygulamaları sayesinde Nokia telefonlar çok daha fonksiyonel

Telefonumuzda en çok kullandığımız uygulamalar rehber, mesajlar, takvim vb. oluyor. Nokia gibi Android One projesindeki üreticiler bu uygulamaların Google tarafından geliştirilen sürümünü sunuyor.
Nokia telefonlar Google uygulamaları Tam Boyutta Gör
Android One projesi uzun zamandır devam ediyor. Akıllı telefonlar için Android One kapsamında olmanın yararları dendiğinde akla ilk olarak güncelleme desteği ve sade arayüz geliyor. Ancak unutulan önemli bir nokta var. Google uygulamaları sayesinde, Nokia gibi Android One cihaz üreticilerinin telefonları çok daha fonksiyonel hale geliyor.

Rehber, takvim, mesajlar ve fazlası

Bildiğiniz gibi kullanıcılara kendi arayüzünü sunan Android telefon üreticileri, dahili uygulamalarda da kendi çözümlerini kullanıyorlar. Rehber, takvim, mesajlar gibi temel uygulamalar fark edilmese de en çok kullandığımız uygulamalardan. Android One cihazlarda üreticilerin kendi çözümleri yerine Google uygulamaları yerini alıyor. Böylece mesajlar, takvim, rehber gibi uygulamalar diğer üreticilere kıyasla çok daha fonksiyonel bir hal alıyor. Örneğin Google’ın Mesajlar uygulamasına son eklenen özelliklerden biri spam engelleme. Halihazırda birçok yeteneği bulunan bu uygulamalar güncellemeler ile de sürekli yeni yetenekler kazanıyor.

Ek olarak Google senkronizasyonu da olmazsa olmazlardan. Google Takvim uygulamasında eklediğiniz bir etkinliği tüm Google ekosisteminde görebilmeniz oldukça faydalı. Ya da Google Keep’te tuttuğunuz notunuzu web sürümde düzenlemek de örnek verilebilir. Tabii ki bu uygulamaları Google Play üzerinden diğer marka telefon kullanıcıları da yükleyebilirler. Ancak dahili rehber, mesajlaşma, takvim uygulamaları kaldırılamayacağından dolayı (en azından rootsuz) telefonda daha fazla yer kaplayacak ve işletim sistemini şişirecektir. Bu bakımdan Nokia telefonların Google uygulamaları ile çok daha fonksiyonel hale geldiğini söyleyebiliriz.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim