Anlık Bildirim

Son dönemde Nvidia’nın üst seviyedeki hamleleri dikkatlerden kaçmıyor. AMD’nin Vega mimarisi ile giriş yapmaya hazırlandığı üst seviye ekran kartı segmentinde Nvidia’nın art arda iki GP102 tabanlı ekran kartı tanıttığına şahit olduk.

En güçlüsü

Pascal tabanlı Nvidia Titan X tanıtıldığında dünyanın en güçlü ekran kartı olarak lanse edilmişti. Sonrasında aynı çekirdeği temel alan GTX 1080 Ti ekran kartı bu ünvanı devralmıştı. Şimdi de Titan Xp ekran kartı hepsini geride bırakıyor.

Nvidia Titan X üretim tarafında verimliliğin yakalanamaması nedeniyle kısıtlı bir satış yaptı ve çok yaygınlaşamadı. Bu yıl firma GP102 çekirdeğini daha verimli bir şekilde ürettiriyor ve art arda iki yeni ekran kartının tanıtılması da bunun en büyük örneği.

Nvidia Titan Xp ekran kartı GP102 çekirdeğinin tüm birimleri açılmış hali olarak karşımıza çıkıyor. Yani GP102 tabanlı en güçlü ekran kartı da Nvidia Titan Xp olacak. Ekran kartında 60 SM birimi yani 3840 CUDA çekirdeği yer alıyor.

Performans rekor seviyede

1582 MHz saat hızında çalışan ekran kartı 12.15 TFLOPS işlem performansına erişiyor. Tek çekirdekli ekran kartlarında rekor olan bu değer aslında daha da artabiliyor. Founders Edition versiyonundaki hava soğutma nedeniyle saat frekansları biraz düşük tutulmuş. Daha iyi bir soğutucu ile frekanslar 100-200MHz arttırıldığında dahi performans 14 TFLOPS seviyesine gelebilecek potansiyele sahip.

Ekran kartında 11.4 GHz hızında çalışan 12GB GDDR5X video belleği yer alıyor. 384-bit veri yolu ile 547GB/s seviyelerine ulaşılıyor ki bu rakam ilk nesil HBM 1 belleklerden bile daha yüksek. İlk nesil Titan X ekran kartında CUDA çekirdeği başına 134MB/s bant genişliği mevcuttu. Titan Xp ekran kartında bu rakam 142.6MB/s seviyesine çıkıyor.

4K oyunları 60 kare/saniye hızında rahatça oynatabilen ekran kartı ayrıca 8K 60Hz desteği de sunuyor. GP102 grafik çekirdeği temel anlamda oyuncular ve profesyoneller için geliştirilmiş bir çekirdek. Biraz daha düşük maliyet arayanlar GP104 çekirdeğine yönelmek zorunda.

Nvidia Titan Xp tasarımı Titan X ile aynı ve isim işlemesi de değiştirilmemiş. Yani tüketiciler Titan Xp almak istediklerinde Titan X logosu ile karşılaşacaklar. Bu bakımdan bir karışıklık yaşanabilir mi bilinmiyor.

Nvidia Titan Xp ekran kartı için belirlenen fiyat 1200$ seviyesinde. Her zaman olduğu gibi Titan serisi sadece Founders Edition olarak piyasaya sürülecek. Üretici ortaklara kartın açılıp açılmayacağı ise şimdilik bilinmiyor. 

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
20692 kez okundu.
38 kişi, toplam 38 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
nvidia, nvidia titan xp ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim