Anlık Bildirim

OLED ekranlara meydan okuyan mini LED teknolojisi geliyor

Endüstri kaynakları, mini LED teknolojisinin bu yıl seri üretime başlayabilecek kadar olgunlaştığını belirtiyorlar. Peki OLED'e meydan okuyan mini LED teknolojisi nedir? Detaylar haberimizde.
Teknoloji sektörüne yakın kaynaklar, mini LED teknolojisi yeterince olgunlaştığını ve bu yıl seri üretime gireceğini iddi ediyorlar. Modern LCD IPS ekranlar için mini LED teknolojisi, potansiyel olarak endüstri için önemli gelişme ve yeniliklere sebep olabilir.

Yüksek HDR performansı sunuyor

mini LED teknolojisi, arka ışık paneli için kullanılan LED sayısı nedeniyle LCD ekranların HDR performansını da büyük ölçüde artırabilir. Örneğin, standart bir akıllı telefonun 5 inçlik bir ekranı, yaklaşık 25 LED ünitesine sahipken, mini LED arka ışığı 9,000 ila 10,000 birim arasında olabilir. Bu da cihazın, çok daha ayrıntılı bir HDR performansı sunmasını sağlıyor.
Buların yanında mini LED teknolojisinin incelik bakımından AMOLED ekranlarla rekabet edebileceği de ifade ediliyor. İlerisi düşünüldüğünde, mini LED arkadan aydınlatmalı paneller, mikro LED teknolojisine doğru bir basamak taşı olarak kullanılabileceği de sızan bilgiler arasında.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
16589 kez okundu.
14 kişi, toplam 14 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
OLED, mini led ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim