Anlık Bildirim

Operatörlere rekabet soruşturması

Turkcell, Türk Telekom ve Vodafone için Rekabet Kurumu tarafından soruşturma başlatıldı. Yapılan şikâyet üzerine araştırılan konuda bulgular yeterli görülmüş. İşte konuya dair detaylar:

Operatörlere rekabet soruşturması Tam Boyutta Gör

Rekabet Kurumu, resmî web sitesi üzerinden yaptığı bir duyuruda Türkiye’de faaliyet gösteren 3 büyük mobil operatör hakkında soruşturma başlatıldığını duyurdu. Turkcell İletişim Hizmetleri A.Ş., Vodafone Telekomünikasyon A.Ş. ve Avea İletişim Hizmetleri A.Ş. için yapılan şikâyete dair bir ön araştırma yapılmış ve delillerin soruşturma başlatmak için yeterli olduğunu kanısına varılmış.

Belirtilen üç ismin toplu kısa mesaj ihalelerinde kısa mesaj sonlandırma ücretlerinin çok altında teklif vererek, aynı alanda faaliyet gösteren daha küçük rakiplerin faaliyetlerini zorlaştırdığı iddia ediliyor. 3 Temmuz 2017 tarihli toplantıda müzakere edilen kararda bulguların ciddi olduğu ifade edilmiş.

Operatörler 4054 sayılı kanunun altıncı maddesini ihlal etmekle suçlanıyor. Bu maddede hâkim durumun kötüye kullanılması yasaklanıyordu. İlerleyen günlerde konunun araştırılıp, hukuksuz bir durum olup olmadığı ile ilgili karara varılacak.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
6133 kez okundu.
12 kişi, toplam 12 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
turkcell, türk telekom ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim