Anlık Bildirim

Oppo, R19 ile çentiğe yeni bir çözüm getiriyor: Ekrana gömülü kamera

Çinli akıllı telefon üreticilerinden Oppo, çentik sevmeyen kullanıcılar için yeni bir çözüm getirmeye hazırlanıyor. Ortaya çıkan R19 görseli ile Oppo ekrana gömülü kamera modasını mı başlatacak?
Akıllı telefon üreticisi Oppo'nun R15 modeli geçtiğimiz mart ayında çentikli bir ekranla piyasaya sürülmüştü. İki ay önce R15'in ardılı olan R17 ise su damlası formunda minimalist bir çentiğe sahipti. Görünen o ki Oppo, gittikçe küçülen çentik tasarımına yeni bir boyut getirmeye hazırlanıyor.
Cep telefonu sızıntıları konusunda oldukça iyi bir sicile sahip olan Ice universe (@UniverseIce) twitter hesabı, Oppo'nun yaklaşan akıllı telefonu R19'la ilgili bir görsel paylaştı. Muhtemel R19 tasarımını gösteren bu görseldeki en ilginç nokta ise cihazın çentik yerine ekrana gömülü bir ön kameraya sahip olması.

Oppo çentik modasını bitirebilir mi?

Yayınlanan R19 görselinde cihazın çene kısmını saymazsak, son derece ince çerçevelerle oldukça şık göründüğünü söylemek yanlış olmaz. Çentiğin ortadan kaldırılması ile de selfie kamerasının, en azından çentik kadar rahatsız edici durmaması ve daha geniş bir ekran sunması dikkat çekiyor. Ekrana gömülü ön kameranın yanı sıra, cihazda ekrana gömülü parmak izi tarayıcının olduğu da bir başka önemli detay.
Telefonun arka tasarımı ise Oppo R17 ile neredeyse aynı diyebiliriz. R19'un arka panelinin yapımında cam kullanılmış gibi görünüyor. Yeşil ve mavi renk tonlarıyla tasarlanmış degrade görünümlü arka panelde çift kamera ve hemen altında ise Oppo logosu konumlandırıldığı görülüyor. Posterde yer alan 2019.3 ibaresi ise R19'un 2019'un Mart ayında piyasaya sürülebileceğine işaret ediyor. Tahmini teknik özellikleri ise 6.4 inç AMOLED ekran, Gorilla Glass 6,  Snapdragon 710 işlemci ve 8 GB RAM olarak belirtiliyor.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
20686 kez okundu.
28 kişi, toplam 28 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
akıllı telefon, çentik ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim