Anlık Bildirim

Oscar'lı yönetmen Steven Soderbergh son filmini iPhone'la çekti

Usta yönetmen Steven Soderbergh, Unsane isimli korku filminin tamamını iPhone kullanarak çekti. 23 Mart 2018 tarihinde vizyona girmesi planlanan filmle ilgili detaylar haberimizde.
iPhone'lar kamera konusunda zirvede yer almasalar da (zira ilk sırada Google Pixel 2 var) yüksek kalitede fotoğraf ve video çekimi konusunda oldukça iyi bir performans gösterdiklerini söyleyebiliriz. Daha önce Conde Nast dergisinin kapak fotoğraflarının çekiminde iPhone 7 Plus kullanıldığına şahit olmuştuk.
Deadline tarafından yayınlanan yeni bir rapora göre Oscar'lı yönetmen Steven Soderbergh, yaklaşmakta olan "Unsane" isimli korku filminin tamamını bir iPhone kullanarak çekti. Filmle ilgili detaylar son derece az ve hangi iPhone modelinin kullanıldığından bahsedilmiyor ancak iPhone 8 ve iPhone X'un yeni çıktığını düşünürsek, Soderbergh muhtemelen filmi iPhone 7 veya iPhone 7 Plus kullanarak kayıt altına almış.

iPhone ile çekilen ilk film değil

Öte yandan Soderbergh'in 23 Mart 2018'de vizyona girmesi planlanan Unsane filminin iPhone'da çekilen ilk uzun metrajlı film olmadığını belirtelim. Ancak şüphesiz ki en yüksek profillisi olacak. 2015 yılında gösterime giren Tangerine, iPhone 5s'de 8 dolarlık bir uygulama ve anamorfik lens aksesuarı kullanılarak çekilmişti.
Yıllar geçtikçe aslında bir anlamda telefon kameralarının gelişimine ve bir zamanlar yalnızca özel çekim ekipmanları ile mümkün olan yüksek kaliteli video çekimi için kullanılabilecek seviyeye geldiğine hep beraber tanıklık ettik.
Kısa bir süre önce iPhone X'daki 4K video çekim yeteneğinin gerçek bir kamera ile nasıl kıyaslandığını ve Portre Aydınlatma özelliğinin gerçek stüdyo aydınlatmasıyla karşılaştırılabilecek düzeye geldiğini görmüştük. Her ikisi de akıllı telefon fotoğrafçılığının ne kadar ilerlediğini gösteriyor.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
6976 kez okundu.
21 kişi, toplam 23 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
film, sinema ve
Sorgu:

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim