Anlık Bildirim

Oyun geliştiricilere KDV istisnası geliyor

Eğer teknoloji geliştirme bölgesinde faaliyette bulunan bir oyun geliştirme stüdyonuz varsa KDV muafiyeti alabilirsiniz. Meclise sunulan KDV kanun tasarısı ile ilgili değişiklikler haberimizde.

Meclis’te görüşülmeye başlanacak olan Katma Değer Vergisi Kanunu'nda değişiklikler öngören kanun tasarısı teknoloji tarafında da bazı önemli değişiklikler getiriyor. Özellikle oyun sektörüne büyük bir müjde var.

Oyun geliştirenlere KDV istisnası

25 maddeden oluşan kanun tasarısının bazı maddeleri teknoloji dünyasına da hitap ediyor. Yeni tasarıya göre teknoloji geliştirme bölgesinde faaliyette bulunanların bu bölgelerde ürettikleri oyun yazılımlarına KDV istisnası sağlanıyor.

Yani tüm oyun geliştiricileri kapsayan bir değişiklik değil ancak teknokentlerimizde önemli yapımlara imza atmış stüdyolar faaliyet gösteriyor. Ayrıca yeni bir stüdyo kurmak isteyenler ve KDV muafiyeti arayanlar böylelikle teknoloji geliştirme bölgelerini tercih edecektir. Kısaca bu maddenin teknoloji geliştirme bölgelerini hareketlendireceğini söyleyebiliriz.

Diğer taraftan Ar-Ge, yenilik ve tasarım faaliyetlerine yönelik makine ve teçhizat alımlarına da KDV istisnası getiriliyor. Böylelikle ülkemizde teknoloji geliştirmek isteyenler için maliyetlerin biraz daha düşürülmesi söz konusu olacak.

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
4262 kez okundu.
15 kişi, toplam 15 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Oyun, kdv istisnası ve Ev Elektroniği
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim