Anlık Bildirim

Pac-Man'in babası Masaya Nakamura hayatını kaybetti

Piyasaya çıktığı 1980'den bu yana dünya çapında büyük başarı yakalayan, tarihin en çok satan arcade oyunu Pac-Man babasını kaybetti. Namco'nun kurucusu Masaya Nakamura, 91 yaşında hayata veda etti.
Japon oyuncak ve video oyun üreticisi Bandai Namco Holdings, Pazartesi günü yaptığı açıklamada "Pac-Man'in babası" olarak bilinen şirket kurucusu Masaya Nakamura'nın 91 yaşında yaşamını yitirdiğini duyurdu. Şirkette üst düzey danışman olarak görev yapan Nakamura'nın 22 Ocak tarihinde vefat ettiği belirtilirken ölüm sebebiyle ilgili herhangi bir ayrıntı verilmedi.
1980 yılında piyasaya çıkan Pac-Man kısa süre içerisinde Japonya ve uluslararası alanda büyük bir hit olmayı başarmıştı. Popüler oyun aynı zamanda dünyanın en başarılı jetonlu oyunu olarak Guinness Rekorlar Kitabı'na da adını yazdırmış durumda. Ayrıca tarihin en çok satan arcade oyunu olarak uluslararası popüler kültür ikonu haline geldi.
Nakamura, Namco'yu 1955 yılında Tokyo'da kurdu. Şirket ilk aşamada Yokohama'da bir alışveriş merkezinin çatısına çocukların binmesi için iki adet ahşap ve mekanik sallanan at kurup bunları çalıştırmaya başladı. Daha sonra ev ve atari oyunları, tema parkları ve diğer eğlence tesisleri geliştirmeye devam etti. Nakamura son olarak Namco ve Bandai'nin birleşmesiyle 2005'te kurulan holding şirketin üst düzey danışmanlık görevini üstlenmişti.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
3855 kez okundu.
18 kişi, toplam 19 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Oyun, pac-man ve
Sorgu:

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim