Anlık Bildirim

Pascal tabanlı Nvidia GeForce GTX 1080, Nisan ayında karşımıza çıkabilir

Ekran kartı pazarı yavaş yavaş ısınmaya başlarken, yeni mimarileri kısa süre içerisinde görmeye başlayacağız. Nvidia'nın Nisan ayında ilk Pascal mimarili kartlarını tanıtması bekleniyor.

Nvidia'nın 16nm FinFET teknolojisi ile üreteceği ve büyük yatırımlar yaptığı Pascal mimarisi için, grafik pazarı da büyük bir bekleyiş içerisinde. Önemli performans geliştirmeleri sunacak olan Pascal mimarisinin, Nisan başındaki GPU teknolojileri konferansında tanıtılması bekleniyor. Yeni kartların isimleri de sızmaya başladı.

Gelen bilgilere göre 5 Nisan tarihindeki GTC 2016 açılış konuşmasında, Nvidia patronu Jen Hsun Huang'ın GeForce GTX 1080 ekran kartının lansmanını yapması bekleniyor. Eğer AMD, Radeon R9 Fury X2 tarafında bir hamle yapmazsa, GeForce GTX 1080, döneminin en hızlı tüketici ekran kartı olacak.

GeForce GTX 1080


Watt başına iki kat performans sunacak olan GeForce GTX 1080 ekran kartında 2 adet DP Portu, 1 adet HDMI portu ve 1 adet DVI portu yer alacak. Böylece 4 ekrana kadar çıkış verebilecek. Ekran kartının 27 Mayıs tarihinde piyasaya çıkacağı belirtilirken, Nvidia'nın Computex 2016 öncesinde mini bir etkinlik yapacağı da konuşuluyor. Ayrıca aynı dönemlerde, biraz daha kırpılmış GeForce GTX 1070 ekran kartının da piyasada olacağı ifade ediliyor.

Tek bir 8-pinli bağlantıdan gücünü alması beklenen GP104 tabanlı modelde, 8GB GDDR5 bellek yer alacak. Nvidia'nın GP104 tabanlı kartlarında GDDR5 bellek kullanacağı ifade ediliyor. Micron, yaz aylarında GDDR5X için üretime başlayacağından, ancak üretici ortakların GP104 kartlarında yeni bellek teknolojisinin yer alabileceği dile getiriliyor. Yani Nvidia'nın HBM 2 bellekli ekran kartları muhtemelen sonbahar dönemine kayacak zira SK Hynix'in, bu dönemde hacimli üretime başlaması bekleniyor.

Samsung ile Nvidia yakın bir ilişki içerisinde ve bu ilişki, HBM 2 bellek üretimini kapsıyor. Samsung, yılın başlarında 4GB HBM 2 belleklerin hacimli üretimine başlamıştı ve kısa süre içerisinde 8GB HBM 2 üretimine geçecek. Yıl sonlarında ise 16GB kapasiteye çıkılacağı ifade ediliyor. Bu noktada Nvidia, GP100 mimarisinde kullanacağı HBM 2 bellekler için Samsung'dan destek alacak.


Yılın ilk yarısında GP100 tabanlı Tesla ve Quadro ekran kartlarının piyasada olacağı tahmin ediliyor. Bu kartlarda 4GB veya 8GB HBM 2 bellekler kullanılacak. Sonbahar aylarında beklenen GTX Titan X2 ekran kartında, 16GB'a kadar HBM 2 belleklere yer verilecek. Üst seviyeye yönelik hazırlanan GTX Titan X2 versiyonlarında ise 32GB HBM 2 bellekler bulunacak. Bu dönemde SK Hynix'in üretimi daha da artırması bekleniyor.
 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
7349 kez okundu.
17 kişi, toplam 17 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
nvidia, nvidia pascal ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim