Anlık Bildirim

Porsche, Tesla’nın yolundan gidecek: Mission-E’den haber var!

Tesla, elektrikli otomobiller alanındaki açtığı yol ile bu alanda fitili ateşlemenin yanı sıra diğer firmalara da yol gösterici bir pozisyonda. Porsche de Tesla benzeri özellikler sunacak. Peki nasıl?
Porsche’nin %100 elektrikli araç projesi artık herkesin malumu. Panamera ile aynı sınıfta yer alacak bir model için çalışmalarını sürdüren Alman otomobil şirketi, 2015 yılında ortaya çıkardığı ilk konseptin ardından 3 yıl içerisinde modelin tüketicilerle buluşmaya hazır hale geleceğini söylemişti.

Mission-E adı verilen projenin detayları hakkında her geçen gün yeni bilgiler ortaya çıkmaya devam ediyor. Şirketin CEO’su Oliver Blume, son paylaştığı verilerde Tesla benzeri bir yapının Mission-E’de de olacağı bilgisini aktardı. Konuşmaya göre araç, over-the-air yolu ile güncellemeler alacak ve yeni özelliklere kavuşabilecek.

Porsche, Tesla’nın yolundan gidecek: Mission-E’den haber var! Tam Boyutta Gör

Tesla’da daha önce güncelleme ile pilin daha verimli kullanılması, otomatik pilot özelliğinin getirilmesi gibi durumlarla karşılaşmıştık. CEO konuşmasında “Örneğin stock olarak 400 beygir gücünde aldığınız aracı, bir güncelleme ile 450 beygire getirebileceğiz” gibi ifadeler kullanmış. 

Porsche’nin Panamera ile aynı seviyede konumlandırılacak dediği %100 elektrikli otomobilin Seviye 4 otonom özelliklere sahip olacağı belirtiliyor. 15 dakikalık şarj ile 500km menzile kavuşacağı söylenen aracın yılda 20 bin adetlik satış rakamına ulaşması hedefleniyor. Panamera ABD pazarında 80 bin dolardan satılıyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
3918 kez okundu.
12 kişi, toplam 12 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Porsche, panamera ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim