Anlık Bildirim

Qualcomm bu kez MediaTek'e çattı

Qualcomm bu kez MediaTek'e çattı

4+4 çekirdekli Exynos 5 Octa yongasetini tanıttığında Samsung'u şov yapmakla suçlayan Qualcomm, sektörde en büyük rakibi olacağına inanılan MediaTek'e de çatmayı ihmal etmedi.

Bilindiği gibi Tayvanlı MediaTek, gerçek 8 çekirdekli olarak tanımladığı Cortex-A7 tabanlı MT6592 işlemcisini kısa süre önce lanse etmişti. Benchmark skorlarında iddialı olan ancak işlem gücü anlamında Snapdragon 800 gibi çözümlerden geride kaldığı yorumları yapılan MT6592, Qualcomm'un da hedefindeydi.

Performans karşılaştırması yaptığı bir video yayınlayan Qualcomm, çekirdek sayısının hiçbir zaman ölçü olmadığını, Çin'deki en iyi 20 Android uygulamasının yüzde 85'inin en fazla iki çekirdeği verimli olarak kullanabildiğini belirtiyor. 

Qualcomm, videoda rakibinin kim olduğunu söylemiyor ancak MediaTek'in renklerini kullandığı için bu kolayca anlaşılıyor. Qualcomm, MT6592 çözümünün aynı eski çekirdekleri ikiye katlama yolunu seçtiğini belirtiyor. 

Qualcomm çekirdek sayısından ziyade sunulan grafik birimi, hücresel ağ desteği, bağlantı seçenekleri gibi ekstraların ölçü olarak alınması gerektiğini ifade ediyor. MediaTek tarafının bu iddialara nasıl bir cevap vereceği merak konusu ancak firma şimdilik yorum yapmamayı tercih ediyor.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
2087 kez okundu.
22 kişi, toplam 22 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
qualcomm, mediatek
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim