Anlık Bildirim

S-400 füze alımı için kapora verildi, sevkiyat kontratı imzalandı

Türkiye'nin Rusya'dan S-400 füze savunma sistemi alımı anlaşmasında önemli adım atıldı. Erdoğan kapora verildiğini, Vladimir Kojin ise sevkiyat kontratının imzalandığını açıkladı.

S-400 füze alımı için kapora verildi, sevkiyat kontratı imzalandı Tam Boyutta Gör

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kazakistan dönüşü uçakta gazetecilerin soruları yanıtladı. S-400’lerin satın alınması ile ilgili soruya cevap olarak “S-400 ile ilgili arkadaşlarımız imzalarını attılar. Bildiğim kadarıyla kaparoyu da verdiler.” dedi.
Rusya cephesinden de açıklama geldi. Vladimir Putin’in Askeri-Teknik İş Birliği’nden sorumlu danışmanı Vladimir Kojin, TASS haber ajansına verdiği röportajda iki ülke arasında S-400 füze savunma sistemlerinin sevkiyatına ilişkin kontratı imzaladıklarını ve kontratın uygulanmaya hazırlandığını bildirdi.

Kojin, S-400 füzeleri için 'gerçek anlamda bir sıra' oluştuğunu ekleyen Kojin, bir dizi güneybatı Asya ve Ortadoğu ülkelerinin S-400 füzelerine karşı somut olarak ilgi gösterdiğini söyledi. “S-400 çok pahalı bir sistem. O nedenle her isteyenin alabileceği bir sistem değil. Ayrıca üreten şirketin üretim kapasitesi dolmuş durumda” dedi.

Türkiye ile Rusya arasında S-400 füze savunma sistemi konusunda görüşmeler uzun süredir devam ediyor. Son zamanlarda bazı yayın mecraları anlaşmada sorun olduğunu yazmıştı. İki ülke tarafından yapılan açıklamalar ile birlikte bu haberler yalanlanmış oldu.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
5036 kez okundu.
27 kişi, toplam 28 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
rusya, Türkiye Haberleri ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim