Anlık Bildirim

Saab'ın yeni sahibi dev bir elektrikli otomobil fabrikası kuruyor

SAAB'ın yeni sahibi NEVS elektrikli araç üretimi için inşaa ettiği yeni fabrikasın için Çin'den üretim lisansı aldı. Yıllık 200.000 adet araç kapasitesi olan fabrika yıl sonu faaliyete geçecek.
Çin destekli İsveç Ulusal Elektrikli Araç (NEVS) firması hatırlanacağı üzere 2012 yılında iflasını açıklayan SAAB'ı bünyesine katmış ve kendini elektrikli araç piyasasında önemli bir oyuncu olmak için hazırlıklara başlamıştı.
Şirket bugün, Çin'in Tianjin kentinde yıllık 200.000 adet üretim yapacak fabrikası için elektrikli araç üretim lisansı alarak hedefine bir adım daha yaklaştı.
Çin'de ülke dışı yatırımcılarla kurulan ilk girişim şirketi olan NEVS, ülkeyle arasında güçlü bağlara sahip ve bu bağlar sayesinde Yeni Enerji Binek Araç Projesi için yatırım onayını alabilmiş durumda.
Yaptığı açıklamayla Tianjin'deki fabrikanın inşatının sürdüğünü bildiren NEVS, fabrikanın 2017 yılı sonunda hazır olacağını ve yıllık 200.000 adet elektrikli binek araç üreteceğini söylüyor.
Firma fabrikanın ilk 3 yılı için önemli ölçüde bir siparişi halihazırda almış durumda. Panda New Energy adındaki Çin'li elektrikli araç kiralama şirketinden 2015 yılında sipariş alan üretici, toplamda 150.000 adet elektrikli Saab 9-3 modeli üretecek.
3 yıllık bir süreçte teslim edilecek olan bu siparişler sayesinde, NEVS'in yıllık üretim kapasitesinin %25'lik kısmı çoktan satıldı bile.
Çin'de kendine önemli bir pazar edinen eski SAAB, önemli ölçüde filo siparişleri alıyor. China Volant Industry Co. (Volinco) ile de $1 milyar değerinde bir anlaşma imzalayan NEVS, bu anlaşma ile de 20.000 araç tedariği gerçekleştirecek.
Şirketin çalışma ortakları arasında TÜBİTAK da yer alırken, 2023 hedefi belirlenen 'yerli' elektrikli araçların NEVS tarafından Çin'deki yeni fabrikasında üretileceği düşünülüyor.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
6011 kez okundu.
25 kişi, toplam 25 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
yerli otomobil, elektrikli araçlar ve
3 etiket daha saab nevs saab 9-3
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim