Anlık Bildirim

Samsung GT-N7100'e ait test sonuçları internete sızdı


GT-N7100 model numaralı yeni bir Samsung cihazına ait test sonuçları internete sızdı. GLBenchmark tarafından listelenen ve kısa süre içerisinde yayından kaldırılan N7100'ün merakla beklenen Galaxy Note II'nin bir prototipine ait olduğu tahmin ediliyor.
İlk Galaxy S akıllı telefonu I9000, ikincisi I9100, üçüncüsü ise onlarca söylentiye rağmen I9300 modeliyle uluslararası pazara sunulmuştu. Galaxy Note adıyla çıkış yapan N7000'in ardından N7100'ün gelmesi halihazırda kullanılan model sistemine gayet uygun.
1.6GHz hızında çalışan dört ARM Cortex-A9 işlemci ve Mali-400 GPU'lu Exynos 4 Quad (Exynos 4412) çipsetin eşlik ettiği N7100, Android 4.0.4 Ice Cream Sandwich işletim sistemi ve 1280 x 720 piksel çözünürlüklü bir ekrana sahipmiş. Dolaşım butonları ekran üzerinde yer almayan telefon, söylentilerin aksine ARM Cortex-A15 işlemci, Mali-T604 GPU ile donatılan Exynos 5250 (Exynos 5 Dual) ve ilk cihaza oranla daha yüksek çözünürlüklü bir ekrana sahip olmayacakmış gibi görünüyor.
Yaklaşık bir ay sonra IFA 2012'de düzenlenecek Unpacked etkinliği kapsamında tanıtılması beklenen Galaxy Note II, halefinden daha kompakt bir yapıyla gelecekmiş. Ayrıca ekranın PenTile değil, standart RGB alt-piksel dizilimine sahip olacağı bildiriliyor. Bu özelliklerle ikinci telefon-tablet melezinin Galaxy Note S gibi bir isimlendirmeyle çıkış yapması daha uygun olacaktır.
Samsung'un Note 2'de Cortex-A15'li bir çipset kullanma ihtmali oldukça düşük. Ancak Youm olarak adlandırılan, sadece 0.6mm kalınlıkta, çok daha düşük ağırlıkta ve esneyebilen bir yapıda olan yeni nesil AMOLED ekranın mevcut olduğu başka bir akıllı telefon üzerinde çalışılıyor olabilir. Bu aygıtta Exynos 5250'yi görmemiz mümkün. En kötü ihtimalle Google'ın kod deposunda ortaya çıkan Exynos 5250 ile ilgili veriler ışığında dördüncü Nexus akıllı telefonunda bu yeni nesil yonganın kullanılacağı söyleyebiliriz. 
Geçen yıl 5.3 inçlik ekranı ile şaşırtıcı bir satış başarısı elde eden Galaxy Note, bu yıl satışa çıkacak ikinci ürünle tüketicileri memnun edebilmesi için büyük bir ekrandan daha fazlasını sunmalı. Umarız yine GLBenchmark sayesinde ortaya çıkan HTC'nin dört çekirdekli Snapdragon S4 Pro çipset ve Adreno 320 GPU'lu telefon-tablet melezi bizlere yeni nesil donanımı tecrübe etmek imkanı tanır. 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
13424 kez okundu.
14 kişi, toplam 17 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Samsung
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim