Anlık Bildirim

Samsung Galaxy Nexus'un Amerika'daki satışı yasaklandı


Apple, Şubat ayında Galaxy Nexus'un Amerika'daki satışını yasaklamak için yeni bir dava açmıştı. Google tarafından tasarlanan ve Samsung tarafından üretilen Galaxy Nexus'un bugün itibariyle Amerika'daki satışına yasak getirildiği açıklandı.
Bölge mahkemesi yargıcı Lucy Koh, Cupertino merkezli üreticinin uzun vadede kaybettiği pazar payı ve satışlardaki düşüş nedeniyle 96 milyon dolarlık bir zararı olduğunu göz önünde bulundurarak Samsung Galaxy Nexus'un Amerika'daki satışını ön tedbir olarak durdurdu. 
Samsung Galaxy Tab 10.1'in de satışının yasaklanmasına sebep olan 8086604 numaralı patent, bir tümleşik arama aracını kapsıyor. Galaxy Nexus ve diğer Android cihazlarda yer alan Google Voice Search hizmetinin satış yasağını getirdiği tahmin ediliyor.
Temmuz sonunda görülecek olan duruşmada, Apple satış yasağını sürekli hale getirmek için uğraşacak. Samsung ise; kendini savunmaya çalışacak. Dünyanın en çok ziyaret edilen internet sitesi ve arama motoru olan Google'ın markasını taşıyan bir telefonun rakip firmanın sahip olduğu aramayla alakalı bir patent sebebiyle Amerika'da yasaklaması oldukça garip. Elinde Motorola Mobility'nin 17,000 iletişim teknolojisi patentini bulunduran Mountain View merkezli şirketin ne zaman mobil ekosistemini ve daha da önemlisi kendi telefonunu patent davalarından korumaya başlayacağı merak ediliyor.
Yasağın ne zamana kadar devam edeceği bilinmiyor. Şuan ikinci bir açıklamaya kadar Samsung, Galaxy Nexus ve aralarında renk dışında başka bir farklılık olmayan modelleri satamayacak. 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
29319 kez okundu.
53 kişi, toplam 70 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Samsung, google ve
3 etiket daha patent dava Apple
Sorgu:

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim