Anlık Bildirim

Samsung Galaxy Note 7 satışları yeniden yasaklanıyor

Güney Kore merkezli haber kaynaklarına göre Samsung Galaxy Note 7 satışları yeniden yasaklanıyor. Samsung'a ulaşan, güvenli olarak işaretlenmiş 3 cihaz patlama vakası olduğu söyleniyor.

Galaxy Note 7 modellerinde bataryanın patlaması ile başlayan olaylar zinciri Samsung’un başını ağrıtmaya devam ediyor. Firma hızlı bir şekilde satışları durdurmuş ve arızalı modeller için değişim programı başlatmıştı. Değiştirilen modellerin de patlamaya başlaması işleri iyice içinden çıkılmaz hale getirdi. Firma bu kez üretimi durdurma kararı aldı.

Olaylar Zinciri

İlk etapta Samsung 2.5 milyon cihazın arızalı olduğunu belirtmiş ve değiştirmeye başlamıştı. Son günlerde değiştirilen ve güvenli olarak işaretlenen cihazlarda da patlama yaşanması nedeniyle ortalık karışmış durumda. ABD ve Avusturalyalı operatörler değişim programını da durdurdu. İsteyen müşteriler değiştirilmiş dahi olsa Galaxy Note 7 modelinin yerine başka bir cihaz alabiliyor.

Gelen bilgilere göre Samsung da Galaxy Note 7 üretimini durdurma kararı aldı. Daha önce satışlar durdurulmuştu ancak bu kez üretim de durduruluyor. Yani görünüşe göre Samsung hangi bataryaların patlama riski taşıdığını çözemedi.

Bazı kaynaklar Samsung tarihindeki en kötü geri çağırma olayı olduğunu belirtiyor. Bazı uzmanlar ise satışlar devam ederse teknoloji tarihindeki en büyük marka çöküşünün yaşanabileceğini ifade ediyor. Yani Samsung için büyük bir rüya böylece kabusa dönmüş oldu.

Samsung tarafından henüz resmi bir açıklama yok bu bakımdan üretim tam olarak ne zaman duracak ve problemin kaynağı nedir bilinmiyor. Geçen hafta Samsung’un satışlara yeniden başlaması hisseleri bir miktar yükseltmişti ancak yeniden düşüş başladı. Fon yönetimi Elliott Management, firmanın kesin bir şekilde operasyon bölümünü ayrı bir iştirak haline getirmesini ve hissedarlara da 27 milyar dolarlık kar payı dağıtmasını tavsiye ediyor. 

 
Güncelleniyor
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
6430 kez okundu.
26 kişi, toplam 27 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Samsung, samsung galaxy note 7 ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim