Anlık Bildirim

Samsung Galaxy S7 serisi için 25 milyon satış tahmini

Artan amiral gemi satışları, kar marjını ve dolayısıyla faaliyet karını doğrudan etkiliyor. Samsung, bu yıl Galaxy S7 serisi ile başarılı işlere imza atıyor.

Samsung’un büyük yatırımlarla piyasaya sürdüğü Galaxy S7 serisi, hayal kırıklığına uğratmadı ve firmanın pazarda yeniden çıkışa geçmesini sağladı. Yılın ilk yarısında faaliyet karını da artıran Galaxy S7 serisi, başarılı satışlara devam ediyor.

Güney Koreli sektör uzmanlarının araştırmalarına göre, Galaxy S7 serisi Haziran ayı sonunda 25 milyon satış rakamına ulaşmış olacak. Toplam rakam içerisinde Galaxy S7 Edge modelinin daha ağır bastığı ifade ediliyor. Böylece Samsung’un Edge modeline ısrarla yatırım yapması, tüketici tarafında karşılığını bulmuş oluyor.

Nisan ayının ilk günlerinde Galaxy S7 serisi için 10 milyon satış raporları geliyordu. Aradan geçen 3 ay sonunda 15 milyon daha cihaz satılmış olacak. Yani aylık olarak 6 milyon civarında bir ortalama tutturulmuş oluyor. Önceki yıllarda yakalanan 4-5 milyonluk aylık satış rakamı düşünüldüğünde Samsung epey bir yol kat etmiş.

Artan amiral gemi satışları, kar marjını ve dolayısıyla faaliyet karını doğrudan etkiliyor. Yılın ilk çeyreğinde Samsung faaliyet karını artırmıştı. İkinci çeyrek ise son 9 ayın en yüksek karına ulaşılması bekleniyor. Samsung ivmesini korursa, yılı da yüksek rakamlarla kapatabilir.

Geçen yıl Galaxy S6 serisinde özellikle microSD yuvasının olmayışı tepki toplamıştı. Samsung, Galaxy S7’de bu uygulamaya son verdi ve tüketicinin gönlünü kazanmış oldu. Elbette bu rakamlar yıl boyunca böyle gitmeyecektir zira yaz ortalarından itibaren düşüş söz konusu oluyor. Tam da bu dönemde devreye Galaxy Note 7 modeli girecek. 

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim