Anlık Bildirim

Geçen yıl yaşanan Galaxy Note 7 batarya faciasının ardından Samsung’un çok sıkı tedbirler aldığını görüyoruz. 8 aşamalı batarya güvenlik kontrolü haricinde günlük kullanımda da Samsung bazı tedbirler almış.

Agresif bir yaklaşım

Galaxy S8 batarya testlerinde ortaya çıkan yeni çözüm sadece ekran kapalı iken cihazın hızlı şarj olmasını sağlıyor. Bilindiği üzere cihaz kullanımda iken şarj edilirse illa ki bir ısınma yaşanıyor. Hızlı şarj özelliği her ne kadar güvenli olsa da aşırı ısınma istenmeyen sonuçlar doğurabilir. Bu bakımdan ekran kapalı yani cihaz pasif durumda iken hızlı şarjın devreye girmesi istenmiş.

Yapılan testlerde ekran açıkken batarya 2 saat 51 dakikada doluyor. Cihazın 3000mAh kapasiteli bataryası için Samsung tarafından bildirilen hızlı şarj süresi 1 saat 37 dakika civarındaydı. Yani bu rakama sadece ekran kapalı iken erişilebiliyor.

Karşılaştırma yapmak gerekirse; Quick Charge 2.0 teknolojisine sahip ZTE Blade V8 Pro modeli, 3140mAh kapasiteli bataryasını YouTube videoları sürekli oynatılırken 1 saat 32 dakikada dolduruyor.

Google Pixel telefonlarda da böyle bir çözüm var ancak sıcaklığın belirli bir seviyeye ulaşması sonucunda devreye giriyor. Ekran açıkken veya az yoğun işler gerçekleştirilirken hızlı şarj devam ediyor. Samsung kullanıcıya böyle bir alternatif sunmamış.

Samsung bir süredir akıllı telefon ve tabletlerinde kendi Adaptive Fast Charging - AFC hızlı şarj teknolojisini kullanıyor. Görünen o ki Samsung hızlı şarj teknolojisini daha agresif bir şekilde kontrol ediyor ve herhangi bir boşluk yaşanmasını istemiyor. 

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
11659 kez okundu.
18 kişi, toplam 19 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Samsung, galaxy s8 ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim