Anlık Bildirim

Samsung Knox artık Lookout ile entegre olacak

Samsung Knox artık Lookout ile entegre olacak

Kurumlarda güvenlik nedeniyle çalışanlara belirli cihazları tahsis etmek yerine, artık çalışanların şahsi cihazlarını sisteme entegre etme modası yaygınlaşmaya başladı. Daha ekonomik çözümler sunan bu modaya her geçen gün daha fazla firma katılıyor.

Samsung, Knox adını verdiği güvenlik platformu ile kullanıcılara cihazlarını bu tür kurumsal sistemlere kolay entegre edebilme imkanı tanımaya başladı. Knox ile kullanıcılar günlük kullandıkları uygulamalardan kurumlarına yönelik uygulamalara kolaylıkla geçiş yapabilecek. Böylece iki profil tek telefonda buluşmuş olacak.

Knox çekirdek seviyesinden uygulama seviyesine kadar 4 aşamalı güvenlik sunuyor. Bu sayede cihaz üzerinde sadece yetkili uygulamaların çalışmasına izin veriliyor. Linux çekirdeği sürekli kontrol ediliyor ve bir ihlal algılandığında telefonu kapatmak gibi bazı tedbirler alınıyor.

Knox, kurumsal uygulamaları kendi ana ekranıyla birlikte kişisel profilden tamamen izole ediyor ve birbirine erişmelerine kesinlikle izin vermiyor. Kullanıcılar mutlaka kurumsal profillerine geçiş yapmak zorunda kalıyor. Ayrıca yöneticilere VPN yönetimi de sağlanıyor.

Knox ile BT yöneticileri için zararlı yazılım, veri sızıntısı, saldırı gibi olaylara karşı komple bir koruma sunulmuş oluyor. 

Samsung'un Lookout mobil güvenlik firması ile yaptığı ortaklık gereğince artık Knox sunulan tüm kurum cihazlarına Lookout güvenlik uygulaması da sunulacak. Böylece Knox güvenliğinin yanında cihazı devamlı tarayan ve analiz eden Lookout uygulaması da yöneticilere yardımcı olacak.  
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim