Anlık Bildirim

Samsung, LCD üretiminden vazgeçiyor yeni hedef esnek OLED ekranlar

Yıllardır LCD teknolojilerine büyük yatırımlar yapan ve sayısız ürün piyasaya süren Samsung, artık bu yatırımları esnek OLED ekranlar ile değiştirmeye başladı.

Yıllardır LCD teknolojilerine büyük yatırımlar yapan ve sayısız ürün piyasaya süren Samsung, artık bu yatırımları esnek OLED ekranlar ile değiştirmeye başladı. Firma, elindeki tüm LCD üretim hatlarını haraç mezat satıyor.

Güney Kore’den gelen bilgilere göre Samsung Display, elinde bulunan LCD üretim tesislerini adeta haraç mezat elinden çıkarmaya başladı. Firma, esnek OLED ekran üretimine yer açabilmek amacıyla bu adımı atıyor zira toplamda 2.56 milyar dolarlık bir yatırım söz konusu.

Firma bir süre önce televizyon sektöründe OLED ekran üretiminden vazgeçmeye karar verdiğini duyurmuştu. Halen çok pahalı olan organik LED üretimi yerine daha ucuz ve verimli kuantum LED paneller üretmeye hazırlanan Samsung, diğer sektörlerde ise agresif bir politika izliyor.

Firma özellikle AMOLED ekran ve küçük boyutlu OLED paneller konusunda önemli bir verimlilik yakalamış durumda. Bununla birlikte esnek OLED ekranlara daha büyük yatırım yapıyor. Bunun sebebi ise monitör, mobil ve giyilebilir cihaz pazarında artan bir ilginin oluşu.

Edge markasını taşıyan akıllı telefonlar yanında Galaxy Gear fitness bileklik serisi yüksek satış rakamlarına ulaşıyor. Ayrıca ağırlıklı olarak Çinli üreticiler de firmadan AMOLED ve esnek OLED ekranlar tedarik etmek için oldukça büyük çaba gösteriyor. Monitör sektöründe de kavisli OLED ekranlara ilgi artıyor. Gelecekte daha büyük potansiyelin olduğunu gören Samsung, yatırımlarını da bu yöne kaydırıyor.

Stratejik yeniden yapılanma süreci, özellikle Samsung Display’in çiçeği burnunda patronu Kwon Oh-hyun’un gelişi ile başladı. Kwon, esnek OLED ekranlara daha fazla yatırım yapılması gerektiğine inanıyor.

Esnek OLED ekranlara olan yatırım 2016 yılı içerisinde tamamlanacak. Yeni tesislerin ise 2017 yılında üretime geçmesi planlanıyor. OLED ekran pazarında yüzde 95 civarında bir pazar payına sahip olan Samsung’un bu hamlesi, muhtemelen pazarın genelini de etkileyecektir. 

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
11395 kez okundu.
10 kişi, toplam 10 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Samsung, samsung lcd ve
Sorgu:

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim