Anlık Bildirim

Samsung; Windows ve Android işletim sistemini aynı anda çalıştırmayı planlıyor

Windows ve Android işletim sisteminin yerleşik olarak yan yana çalıştığı bir cihaz hayal ediyorsanız, gelecekte Samsung tarafından böyle bir hamle görebilirsiniz.

Bilgisayar ve mobil cihaz pazarında genelde tek işletim sistemli modeller ile karşılaşıyoruz. Gerek işletim sistemi sahiplerinin karşı çıkması gerekse de tüketici ilgisinin olmaması nedeniyle çift işletim sistemli modeller nadiren karşımıza çıkıyor.

Çift işletim sistemli cihazlarda temel mantık başlatma esnasında bir platformdan diğerine geçiştir. Bazı modellerde tek tuşa basarak hızlıca işletim sistemleri arasında geçiş yapıldığını görmüştük ancak sanal makineleri ayrı tutarsak asla aynı anda iki işletim sistemi yerleşik olarak bir arada çalışmadı.

Samsung ise çift işletim sistemi konseptine apayrı bir bakış açısı getirmeyi planlıyor. Firmanın onaya sunduğu yeni bir patent başvurusuna göre, gelecekte Galaxy cihazlarında yerleşik olarak aynı anda iki işletim sistemi çalışabilecek. Herhangi iki uygulama arasında geçiş yapar gibi sistemler arasında geçiş yapılabilecek hatta çoklu pencere özelliğinde iki işletim sisteminden uygulamalar yanyana çalışabilecek.

Çığır açacak bir yenilik olduğu düşünülen teknolojide, donanım bileşenleri de optimize edilmiş. Sistem, her işletim sistemi için çekirdekleri ve bellek kullanımını belirliyor. Böylece iki ayrı donanım grubu ortaya çıkıyor ve sistemler birbirinin bileşenine müdahale etmiyor. Ayrıca her iki işletim sistemi ortak klasörler kullanabiliyor.

Çok uçuk bir noktada olan teknoloji şimdilik patent aşamasında. Yani gerçek hayata geçip geçmeyeceği konusunda bir bilgi yok. Samsung’un böyle bir teknoloji üzerinde çalıştığı anlaşılıyor ancak bunun bir prototip olarak kalması da olası.

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
7656 kez okundu.
14 kişi, toplam 16 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Samsung, samsung dual os ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim