Anlık Bildirim

Samsung, iAds ve AdMob platformlarına rakip olmaya hazırlanıyor


Sayısı milyarlarla ifade edilen mobil cihazlar sayesinde bu cihazlar üzerinden kullanıcılara sunulan mobil reklam platformları da firmaların büyük bir gelir kaynağı elde etmesini sağladı. Google'ın AdMob ve Apple'ın iAds platformu bu alanda en çok gelir elde eden platformlardan. Şimdi önemli bir firma daha mobil reklamcılık pazarına kendi çözümüyle girmeye hazırlanıyor.

Wall Street Journal gazetesinin haberine göre Android platformunun lider firması ve dünyanın ikinci büyük akıllı telefon üreticisi Samsung, kendi mobil reklamcılık ağını kurarak gelirleri kendi bünyesine kanalize etmeye hazırlanıyor.

Samsung akıllı TV platformunda kullandığı AdHub reklam ağını OpenX firmasıyla işbirliği yaparak mobil cihazlarına da getirecek. Ortaklığın firmalardan ne kadar reklam bedeli alacağı açıklanmadı.

Bu hamleyle Samsung; iAds ve AdMob ağlarını karşısına almış oluyor. AdHub ile geliştiriciler uygulamalarında reklam için yer ayırabilirken, doğrudan Samsung da kendi cihazlarında reklam için yer ayırabilecek. AdHub platformunun yılın ikinci yarısından itibaren faaliyete geçeceği açıklandı.

Ancak Google mobil reklam gelirlerinin önemli bir kısmını Samsung Android cihazlarından elde ediyor. Bu bakımdan Samsung ile Google'ın arasındaki ilişki de sorgulanabilir hale gelecek. 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim