Anlık Bildirim

20 yıldan fazla bir süredir yonga sektörünün lideri olarak yoluna devam eden Intel, ünvanını en yakın takipçisine devretmek üzere. Hakimiyetini sessiz ve derinden işleyerek birinci sırayı zorlayan firma ise oldukça tanıdık.

Rekabet büyüyor

IC Insights tarafından yapılan tahmin analizine göre yılın ikinci çeyreğinde gelir anlamında yonga sektörünün lideri Samsung olacak. Firmanın yonga bölümünün üç aylık periyotta toplam 14.6 milyar dolar gelir üretmesi bekleniyor. Geçen yıl aynı döneme göre yüzde 4.1 artış yaşanacak. Devrik lider Intel ise yılın ikinci çeyreğinde 14.4 milyar dolar gelir elde edecek. Böylece çok küçük farkla rakibine geçilmiş oluyor.

Intel bilindiği üzere işlemci üretimi ile öne çıkan bir firma. Bireysel satılan işlemci modellerinin yanında bilgisayar, dizüstü, sunucu gibi pek çok ürün gamından da Intel gelir elde ediyor. Firma aslında yılın ilk çeyreğinde rekor gelir elde etmişti ancak Samsung’u geçmesine yetmemiş görünüyor.

Samsung ise sadece mobil işlemci tasarımı yapıyor. Masaüstü tarafında varlığı yok. Bununla birlikte DRAM ve NAND bellek üretimi konusunda her iki sektörün de lideri olması büyük bir etki yapıyor. Bu yıl iki sektörde büyük artışlar bekleniyor. Bu bakımdan Samsung’un yıl genelinde de yonga sektörünün lideri olması şaşırtıcı olmayacaktır. 

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
8537 kez okundu.
12 kişi, toplam 12 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Samsung, intel ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim