Anlık Bildirim

Samsung otonom araba testlerini ABD'ye taşıyor

Geçtiğimiz aylarda Güney Kore'de otonom araç testleri yapabilmek için gerekli izinleri alan Samsung şimdi ise Kaliforniya Motorlu Taşıtlar Dairesi'nden izin aldı.

Samsung otonom araba testlerini ABD'ye taşıyor Tam Boyutta Gör
 

Mayıs ayında ülkesi Güney Kore'de otonom araba testleri için izin alan Samsung, bu hamlesiyle birlikte kısa bir süre içinde otonom arabalara yönelik ciddi çalışmalara başlayacağının sinyalini vermişti. Bununla birlikte şirket; sensörler ve yapay zeka destekli bilgisayar modülleri de dahil olmak üzere Samsung tarafından geliştirilen bir dizi donanım ile donatılmış Hyundai'ın test araçlarını da tanıtmıştı. Çalışmalarını ülkesi ile sınırlı tutmak istemeyen şirket, otonom araç üzerine çalışmalar yapan pek çok şirketin test için onay aldığı Kaliforniya Motorlu Taşıtlar Dairesi'ne başvurarak halka açık alanlarda otonom araç testi için izin aldı. 

San Jose şehrinde bir ofise sahip olan Samsung'un eyaletteki testleri bu ofis üzerinden yöneteceği düşünülüyor. Samsung daha önce Kaliforniya'da otonom araç testleri yapmak için izin alan Waymo, Apple, Bosch, Delphi, NVIDIA, BMW, General Motors gibi şirketlerin gerisinde kalsa da şirketin ağırlıklı olarak otonom araç yazılımları ile uğraşacağı ve gelişmekte olan otonom araç sektöründe yazılım ve platform tedarikçisi rolünü üstleneceği düşünülüyor. Böyle bir durumda şirket akıllı telefon pazarındaki Apple ile farklı bir alanda bir kez daha karşı karşıya gelecek. 


Nisan ayında benzer bir şekilde Motorlu Taşıtlar Dairesi'nden izin alan ve otonom teknolojisiyle donattığı Lexus RX450h model otomobiller ile testlere başlayan Apple da otonom araçlar geliştirmek yerine bu araçlarda kullanılan teknolojiye odaklanmayı tercih ediyor
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim