Anlık Bildirim

Gerek Galaxy Note 7 modelinin batarya sorunları gerekse de başkan yardımcısının adının karıştığı rüşvet soruşturması nedeniyle Samsung zor günler geçiriyor. Galaxy S8 amiral gemi serisinin tanıtılması bu sıkıntıları bir nebze unutturmuş durumda. Galaxy S7 serisi de gelirlere önemli katkılar yapıyor.

Telefon ve yonga bölümleri başı çekiyor

Yılın ilk çeyreğinde de başarılı satışlar yapan Galaxy S7 serisi firmanın son 4 yıldaki en yüksek faaliyet karına ulaşmasını sağlayabilir. Samsung’un beklentisi 8.8 milyar dolar düzeyinde. Satış geliri ise 44.9 milyar dolar civarında gerçekleşecek.

Aslında bu rakama geçen yılın son çeyreğinde ulaşılması bekleniyordu ancak Galaxy Note 7 modelinin oluşturduğu zarar mobil bölümün karını eritti. Yılın ilk çeyreğinde zarar önemli ölçüde azalınca faaliyet karı da artmış oldu.

Mobil bölümün haricinde Samsung’un yonga bölümü de başarılı satışlar yapıyor. Geçen yıldan bu yana bölüm sürekli bir yükseliş içerisinde. Gerek RAM veya depolama belleği üretimi gerekse de yonga seti üretimi sayesinde bölüm büyümeye devam ediyor.

Analizler Samsung’un kötü günleri atlattığını düşünüyor. Galaxy S8 serisinin satışa çıkacağı yılın ikinci çeyreğinde yine benzer rakamların elde edileceği kanısı hakim. Yani aslında Samsung 4 yıl önceki başarılı çizgisini yeniden yakalamış gibi görünüyor. 

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
3493 kez okundu.
22 kişi, toplam 22 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Samsung, samsung record revenue ve Mobil Teknolojiler
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim