Anlık Bildirim

Samsung, turbo hız teknolojisini detaylandırdı

Bellek kullanımı konusunda alt seviye telefonlar için başarılı sonuçlara imza atan Samsung’un optimizasyon yazılımı Turbo Speed Technology (TST) detaylanıyor.

Samsung’un giriş seviyesine sunduğu yeni Galaxy J2 2016 ve Galaxy J2 Pro modellerinin aslında gözden kaçan bir ayrıntısı vardı. Samsung’un ilk kez bu modellerde kullandığı optimizasyon yazılımı Turbo Speed Technology (TST), şimdi detaylandırıldı.

Samsung’un düşük seviyede donanım taşıyan mobil cihazları için geliştirdiği TST çözümü, birkaç farklı adım ile sistemin daha akıcı bir şekilde çalışmasını ve böylece enerji verimliliğine de olumlu katkı yapmasını sağlıyor. Firma, çözümün nasıl işlediğini bir video ile anlatmaya çalışmış.

TST

Samsung’un açıklamalarına göre, TST çözümü sayesinde uygulamalar, daha yüksek RAM miktarına sahip rakip cihazlardan yüzde 40 daha hızlı yüklenebiliyor. Samsung mühendisleri, yeni çözüm için daha küçük çekirdek uygulamalar, daha agresif bir uygulama yönetimi ve akıllı bellek kontrolü adımlarını bir araya getirmiş.

Samsung ilk adımda, kamera, galeri, mesajlar, takvim, internet tarayıcısı gibi çekirdek uygulamalarını optimize etmiş. Böylece uygulamaların boyutları azalmış ve RAM üzerinde daha yer kaplar hale getirilmiş. İkinci adım olarak, aktif olmayan uygulamaları sürekli takip ederek hem RAM üzerinden hem de çekirdek üzerinden kapatan agresif bir yönetim belirlenmiş ve biraz daha bellek tasarrufu sağlanmış.

Üçüncü ve son adımda ise, akıllı bir bellek kontrolü yer alıyor. İlk iki adımda sürekli RAM üzerinde boş yer açılması ile birlikte akıllı kontrol devreye giriyor ve boş alanları parçalıyor veya yeniden düzenliyor. Böylece tüm kullanım senaryolarında en iyi RAM seviyesinin elde edilebilmesi ve performansın artırılması amaçlanıyor.

Samsung, TST çözümü ile, düşük donanıma sahip akıllı telefonlarda daha iyi performans ve daha iyi çoklu görev yönetimi elde edilebileceğini belirtiyor. Bu bakımdan çözümün genelde giriş ve orta seviye modellerde kullanılacağını söyleyebiliriz ancak daha gelişmiş bir bellek yönetiminin üst seviye modellere gelmesi de şaşırtıcı olmayacaktır. 

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim