Anlık Bildirim

Samsung'dan sürücüsüz araçlara yatırım hamlesi

Nvidia, Apple gibi mobil pazarda görmeye alıştığımız devler, şimdi otomotiv sektörüne de yatırım yapmaya başladı. Potansiyeli büyük olan bu sektöre şimdi Samsung da dahil oluyor.

Yıllar önce sürücüsüz araç projelerine futuristik gözüyle bakılıyor ve başarılı olacağına pek ihtimal verilmiyordu. Aradan geçen yıllar, otonom araç teknolojilerini zirveye çıkardı. Nvidia, Apple gibi pek çok teknoloji devi, bu alana büyük yatırımlar yapıyor.

Gelen bilgilere göre, Samsung da otonom araç teknolojileri için yongalar geliştirecek bağımsız bir mühendis ekibi kurdu. Bu ekip, genelde görüntüleme sensörleri ve televizyon işlemcileri geliştiren mühendislerden oluşuyor.

Samsung, geçen yıl özellikle elektronik aksamlar olmak üzere otomotiv parçaları tasarlayacak bir ekip kuracağını duyurmuştu. Bununla birlikte Samsung’un yonga tarafında bir hazırlığı olduğu tahmin edilmiyordu.

Otonom araç sistemlerine yonga tasarlamak standart yonga tasarlamaktan biraz daha farklılaşıyor. Nvidia’nın Drive PX sistemlerinde olduğu gibi, bu işlemcilerin makine öğrenme diline uyumlu olması gerekiyor. Yani çevresinden topladığı bilgileri sürekli analiz etmek ve öğrenmek zorunda. Üstelik sürüş esnasında risk oluşturmamak açısından saniyede milyonlarca analiz işlemi yapması gerekiyor.

Samsung’un otomotiv sektöründe büyük bir tecrübesi bulunuyor. Örneğin BMW elektrikli araçlarının batarya tedariğini Samsung yapıyor. Bu bakımdan, yonga tarafında da bu tecrübesini iyi bir şekilde kullanacaktır. Bir dönem akıllı telefon pazarında sıkça ismini duyduğumuz Nvidia, Apple, Samsung gibi devlerin artık otomotiv sektöründe de rekabete girişmeye hazırlandıklarını görüyoruz. Bu da ilginç bir anekdot. 

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim