Anlık Bildirim

Samsung'un Tizen'li dördüncü telefonu Z4 resmiyet kazandı

Güney Koreli teknoloji devi Samsung'un Android'e açık kaynaklı bir alternatif sunma çabaları sürüyor. Şirket, Tizen işletim sistemiyle çalışan Samsung Z4'ü resmen tanıttı.
Samsung, mobil cihazlar için geliştirilmiş Tizen işletim sistemini çalıştıran Samsung Z4'ü piyasaya sürdü. Cihaz, Samsung akıllı saatler ve TV'lerde yer alan Tizen'li dördüncü Samsung akıllı telefon oldu.
Samsung'un akıllı telefonlar için Android'e açık kaynaklı bir alternatif sunma çabaları, Güney Koreli şirketin Tizen'le çalışan yalnızca dört adet cihaz çıkarması nedeniyle pek de başarılı gitmedi.
Tizen'i çalıştıran en son Samsung akıllı telefon Z4 olurken, Z1 iki yıl önce Hindistan'da piyasaya sürülmüştü. Z3 yaklaşık dokuz ay sonra geldi ve Tizen'le çalışan ilk 4G'li akıllı telefon olan Z2 ise geride bıraktığımız Ağustos ayında duyuruldu.

Samsung Z4, 2.5D kavisli cam ekrana sahip

Samsung Z4, 4G bağlantı özelliği sunarken 480 x 800 piksel çözünürlüklü 4.5 inçlik ekran ve sadece 1GB RAM'le geliyor. Cihazda 4 çekirdekli 1.5 GHz hızında bir işlemci var. Ayrıca ön ve arka kısmında 5MP kalitesinde kameralar bulunuyor.
Tüm bunların yanında Z4, bu yıl birçok premium akıllı telefonda bulunan 2.5D kavisli cam ekrana sahip ilk Tizen akıllı telefon oldu. Yeni telefon 2.050mAh kapasiteli bir pilden güç alırken USB 2.0 portu, Bluetooth 4.0 ve piyasaya bağlı olarak çift SIM'li varyantıyla geliyor.
Samsung Electronics Mobil İletişim İş Kolu Başkanı DJ Koh, konuyla ilgili yaptığı açıklamada "Samsung Z4, başlangıç seviyesindeki akıllı telefon kullanıcılarına basitleştirilmiş bir mobil deneyim getiriyor ve Tizen ekosistemini genişletme konusundaki kararlılığımızı temsil ediyor" dedi.
Samsung, yeni Samsung Z4 akıllı telefonunun fiyatını açıklamadı ancak Z2, 68$'lık bir fiyat etiketi taşıdığından yeni çıkan telefonun fiyatı 100$'ın altında olacaktır. Z4, bu ay Hindistan'dan başlamak üzere birçok ülkede satışa sunulacak. Şirket önümüzdeki hafta San Francisco'da gerçekleştirilecek Tizen Geliştirici Konferansı'nda yeni telefonu vitrine çıkarmayı planlıyor.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
5771 kez okundu.
21 kişi, toplam 21 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
akıllı telefon, os ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim