Anlık Bildirim

Sayfa boyu görüntü alma özelliği Android’e gelmeyecek

Android işletim sistemine gelmesi istenen özelliklerden birisi olan sayfa boyunca ekran görüntüsü alma özelliği uzun bir süre daha Google geliştiricilerinin gündeminde olmayacak gibi.

Günümüzde ekran görüntüsü almak artık akıllı telefon kullanıcıları için sıradan hale geldi. Not alma gibi düşünebileceğimiz bu hareket hemen her türlü gezintide veya alışverişte yapılıyor. Ayrıca sohbetlerde önemli yerlerin de görüntüsünü almak gerekebiliyor.

Çözüm dışarıda

Genelde yerleşik olarak olduğunuz ekranda görüntü alabiliyorsunuz ancak pek çok üretici ve geliştirici ekranın değil tüm sayfanın aşağı doğru kaydırmak suretiyle görüntüsünü almanızı sağlıyor. Bu özelliğin yerleşik olarak Android platformuna da gelmesi isteniyordu.

Google geliştiricileri ile yapılan görüşmelere göre bu özellik şimdilik yerleşik olarak Android işletim sistemi tarafından desteklenmeyecek. Herhangi bir neden sunulmadı ancak genel anlamda yaygın kullanımda olmasından kaynaklanabileceği belirtiliyor.

Sık sık üçüncü taraf geliştiriciler sayesinde yaygınlaşan pek çok özelliğin yeni Android sürümlerine dahil olduğunu görüyoruz ancak bu kez Google işin üzerinde durmak istemiyor gibi görünüyor. Bakalım gelecek sürümlerde bir sürpriz olacak mı?

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
9432 kez okundu.
16 kişi, toplam 16 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
uygulama haber, Android ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim