Anlık Bildirim

Sony PS4 çapraz platform desteği başlıyor

Sony PS4 konsollarındaki kayıtlarınızı ve ilerlemelerinizi diğer konsollara ve bilgisayarınıza aktarabileceğiniz çapraz platform desteğini Sony herkese açık hale getirdi.

Uzun süre diğer oyun cihazları ile çapraz platform desteğinden uzak kalan Sony gelen eleştiriler sonrasında Fortnite ile bir beta sürecini başlatmıştı. Aradan bir yıl geçtikten sonra çapraz platform desteği herkese açıldı.

Sessiz sedasız başladı

Oyuncular için örneğin konsol cihazında oynadığı bir oyunun kayıt dosyalarını ve ilerlemelerini bilgisayardaki versiyona taşımak veya bilgisayar versiyonundaki verileri konsol versiyonuna taşımak oldukça önemli. Böylece bir cihaza bağımlı kalmadan diğer cihazlarda da oyunu oynayabiliyor veya istediği zaman oyun cihazını değiştirebiliyor.

Xbox ve PC oyunları arasında bu tür bir çapraz platform desteği varken PS4 uzun bir süre bu desteğin uzağında kaldı. Geçen yıl gelen eleştirilere dayanamayan firma Fortnite ile çapraz platform desteğini beta olarak başlatmıştı.

Aradan geçen 1 yıl boyunca Rocket League, PUBG, Dauntless, Paladins, Smite ve Realm Royale beta sürecine katılmıştı. Şimdi ise çapraz platform desteği tüm geliştiricilere açılmış durumda. Bu ay sonunda Call of Duty: Modern Warfare trende katılacak ve yıl sonuna kadar Disc Jam, EVE: Valkyrie, Final Fantasy XIV ve Street Fighter V oyunlarını da göreceğiz.

Sony çapraz platform desteği içi herhangi bir resmî açıklama yapmadı ve sadece Wired dergisinin bulut oyun konulu röportajında satır aralarına sığdırdı. Yakın dönemde Minecraft ve Roblox gibi yapımların bu desteği sunacağını söyleyebiliriz.

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
5366 kez okundu.
10 kişi, toplam 10 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
sony, ps4 ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim