Anlık Bildirim

Sony'nin Yuga kod adlı akıllı telefonu Xperia Z ismiyle satışa sunulabilir

Sony'nin yılın ikinci yarısı için hazırladığı akıllı telefonlarından birinde kullanacağı ileri sürülen Xperia Z isimlendirmesi, şimdi de Xperia J, T, TX ve V modellerini takip ederek 2013'ün ilk çeyreğinde çıkış yapacak firmanın yeni amiral gemisiyle anılmaya başladı. Daha önce XDA-Developers forumu üzerinden bazı sızıntılar gerçekleştiren XperiaBlog.net'in isimsiz, ancak güvenilir kaynağı, Yuga kod adıyla aylardır teknoloji dünyasını meşgul eden C660X model numaralı telefonun Xperia Z olarak satışa sunulacağını iddia etti.
Uzak doğulu üreticinin 2012'de piyasaya sürdüğü mobil çözümleri için kullandığı isimlendirme sistemini sürdürmesi halinde yeni bir modelde Z harfinin tercih edilme ihtimali oldukça yüksek görünüyor. Adlandırma dışında telefonun donanımıyla ilgili de bazı bilinmeyen detaylar paylaşan şahıs, Sony Mobile'ın son çözümlerinde yer vermeye başladığı OptiContrast teknolojisini daha yaygın bir şekidle tanıtıp yeni ürün portföyüne uygulayacağını bildirdi. BRAVIA televizyonlarında sıkça başvurduğu bu tekniği diğer endüstrilere de taşımak istediği bilinen Sony, Japan Display üretimi 5.0 inçlik Full HD (1920 x 1080) çözünürlüklü, 443ppi piksel yoğunluğuna sahip LCD ekranın görüntü performansını televizyon sektöründe elde ettiği tecrübenin bir ürünü olan bu uygulamayla benzersiz hale getirmeyi planlıyor.
Reçine esaslı bir kaplamanın kullanıldığı OptiContrast teknolojisiyle üretilmiş paneller, ekranın arka aydınlatmasından gelen dağınık ışık demetlerini emerek görüntünün silik bir hal almasını önlüyor, canlı renkler, derin koyu tonlar sunarak kaliteyi arttırmış ve izleme açısını en üst seviyeye çıkartmış oluyor. Aynı zamanda çevredeki ışıkların da ekrandan yansıyarak görüntüyü bozmasını önleyen bu teknik, mat bir yüzey oluşturarak sağlanan görüntünün canlılığını korumasında büyük rol oynuyor. Xperia V'ye eşlik ettiği bilinen OptiContrast teknolojisi, mobil BRAVIA Engine iyileştirmeleriyle çok daha etkili bir şekilde görüntüye etki ederek ekranın sıradan LCD'lerle arasındaki farkı gözler önüne seriyor.
8 Ocak'ta başlayacak CES 2013 kapsamında düzenlenecek bir basın koferansında resmen tanıtılacak olan Sony'nin yeni amiral gemisi Xperia Z, şirketin Sony-Ericsson'u tamamen satın almasının ardından tamamen kendi geliştirdiği ilk mobil telefon olduğunu rapor ediliyor. 2013'te köklü değişikliklere imza atacak olan tecrübeli markanın bu yıl yakaladığı yükseliş ivmesini arttırarak devam ettirmesi bekleniyor. 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
1568 kez okundu.
14 kişi, toplam 15 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
sony, akıllı telefon
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim